ویزای تحصیلی آلمان
معتبر ترین دانشگاه ها در کشور المان وجود دارد. برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان شما باید دعوت نامه معتبر از سوی مدرسه، دانشگاه و یا یک موسسه آموزشی معتبر ارائه کنید. پس از اتمام مدت زمان تحصیل، شما باید خاک آلمان را ترک کنید.
پیدا کردن دانشگاه و انتخاب یک برنامه تحصیلی متناسب با علایق شما اولین و مهمترین قدم برای برنامه ریزی تحصیلی در آلمان است. در ابتدا شما باید یک دوره ی تحصیلی را انتخاب کنید، مدرک زبان آلمانی را در سطح B2 داشته باشید، تمکن مالی مورد نیاز را در حساب بانکی نشان دهید، از دانشگاه مورد نظر خود نامه ی پذیرش تحصیلی را اخذ کنید و سپس شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان را فراهم کنید.
با تکمیل این روند می توانید در کشور آلمان در مقطع تحصیلی مورد نظرتان ادامه تحصیل دهید، دانشگاه ها و موسسات آموزشی سطح بالایی در آلمان وجود دارند که برنامه های زیادی برای ادامه ی تحصیل دانشجویان اکثر کشور های جهان ارائه می دهند.
پذیرش تحصیلی در آلمان و تحصیل در دانشگاه برای همه (حتی غیر آلمانی ها) رایگان است که همین امر سبب درخواست بی شمار دانشجویان برای اخذ ویزای آلمان جهت ادامه ی تحصیل شده است.
هزینه مقرون به صرفه برای تحصیل، برنامه های درسی با تأکید بیشتر بر روی تجربه عملی دانشجویان و مطمئناً آینده چشمگیر و عالی، مواردی است که می توان تحصیل در آلمان را با آن توصیف کرد.
بیشتر دانشگاه های آلمان از وب سایت UniAssist.de برای ثبت نام دانشجویان در مقاطع تحصیلی استفاده می کنند که متقاضیان در آنجا می توانند یک حساب شخصی ایجاد کرده و دوره تحصیلی خود را انتخاب نموده و مدارک خود را در آنجا ارسال و آپلود کنند.
تایید و پذیرش دانشگاه های آلمان به طور معمول 3 الی 5 هفته به طول می انجامد. بر اساس برآوردهای دولت آلمان، یک دانشجوی خارجی که در آلمان تحصیل می کند، باید حداقل853 یورو در ماه یا 10.236 یورو به عنوان اثبات منابع مالی در سال برای تأمین هزینه های زندگی خود در آلمان، در حساب بانکی خود داشته باشد، اگر این میزان پول را در حساب نشان ندهند اجازه دریافت ویزای دانشجویی و تحصیل در آلمان را نخواهند داشت.
تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان
تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان یک سرمایهگذاری پرسود برای آینده هر فردی است. چراکه پس از آن مسیر پیشرفت برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و گرفتن فرصتهای شغلی هموارتر خواهد بود.
کسانی که میخواهند در این مقطع در آلمان ادامه تحصیل دهند، باید گواهی ۱۲ ساله پایان تحصیلاتشان را که پیشنیاز ورود به دانشگاه است، ارائه کنند.
همچنین با توجه به اینکه دانشگاههای مطرح آلمان این مقطع را به زبان آلمانی ارائه میکنند، متقاضیان باید حداقل مدرک B1 زبان آلمانی را داشته باشند تا بتوانند در دانشگاه ثبتنام کنند.
از دیگر مواردی مهم برای تحصیل در این مقطع دارا بودن سن کمتر از ۲۱ سال است. البته درصورتیکه متقاضی سنش از ۱۸ سال کمتر باشد، باید سرپرست وی نیز موقع تحصیل در آلمان سکونت داشته باشد؛ بنابراین باید ویزای آلمان برای متقاضی و سرپرست او بهطور همزمان گرفته شود.
تحصیل در مقطع کارشناسی شامل بورسیه تحصیلی نمیشود؛ بنابراین باید توانایی تامین هزینههای دانشگاه و زندگی را تا پایان تحصیلتان داشته باشید.
کل مدت زمانی که برای این دوره تحصیلی در نظر گرفتهشده چهار سال یا هشت ترم است؛ بنابراین باید به نحوی برنامه تحصیلتان را تنظیم کنید که تا پایان مدت تعیینشده بتوانید از دانشگاه فارغالتحصیل شوید.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان
اگر تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان را در نظر دارید، باید قبل از کاری مدرک زبان انگلیسی را آماده کنید. دانشگاههای آلمان برای این مقطع، مدرک آیلتس با نمره ۶٫۵ به بالا و تافل با نمره ۹۰ به بالا را قبول میکنند.
البته دانشگاههای آلمان درسهای مقطع ارشد را به زبان آلمانی هم ارائه میکنند. درصورتیکه به این زبان مسلط باشید میتوانید با ارائه مدرک B1 یا B2 در یکی از دانشگاههای این کشور مشغول به تحصیل شوید.
برای پذیرفته شدن در مقطع ارشد شرایط دیگری هم وجود دارد. ازجمله اینکه متقاضی باید مقطع کارشناسی را با موفقیت سپری کرده باشد.
همچنین در این مقطع هم باید گواهی تمکن مالی را برای تامین هزینههای زندگی و دانشگاه به سفارت ارائه کنید. چراکه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان هم شامل بورسیه یا کمکهزینه تحصیلی نمیشود.
اگرچه شرایط سنی به نظر تاثیر چندانی در پذیرش متقاضیان تحصیل در مقطع فوقلیسانس ندارد، اما دانشگاههای آلمان کسانی را برای این مقطع انتخاب میکنند که سنی کمتر از ۳۰ سال دارند.
همچنین توجه داشته باشد که دوره فوقلیسانس یا کارشناسی ارشد، یک دوره تحصیلی دوساله است. درصورتیکه نتوانید بهموقع این دوره را به پایان برسانید، ممکن است ویزای تحصیلیتان دچار مشکل شود.
تحصیل در مقطع دکتری در آلمان
تحصیل در مقطع دکتری در آلمان نسبت به دو دوره قبلی پرطرفدارتر است. چراکه دانشجویان این دوره میتوانند برای تحصیلشان از بورسیههای فراهمشده استفاده کنند.
برای تحصیل در مقطع دکتری باید فوقلیسانس را با موفقیت سپری کرده باشید و رزومه قابل قبولی آماده کنید. ازجمله موارد مهم دیگر برای تحصیل در این مقطع، میتوان به توصیهنامههای اساتید و نامه انگیزه ادامه تحصیل اشاره کرد.
دوره دکتری یک دوره سه تا پنجساله است و برای اینکه بتوانید در آن پذیرش بگیرید باید مدرک آیلتس با نمره بالای هفت یا مدرک زبان آلمانی B2 به بالا را ارائه کنید.
دانشگاههای آلمان شرایط سنی خاصی برای پذیرش دانشجویان دکتری در نظر نگرفتهاند؛ بنابراین تمام کسانی که شرایط مناسب تحصیل در این مقطع را دارند میتوانند برای ویزای آلمان اقدام کنند.
تنها نکته باقیمانده درباره ویزای تحصیلی آلمان این است که، دانشگاههای آلمان رشتههای مختلف تحصیلی ازجمله شاخههای پزشکی را هم ارائه میکنند. با توجه به علاقهای که دارید میتوانید یکی از رشتههای موردعلاقهتان را انتخاب کرده و برای ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید.
شرایط کلی اخذ ویزای آلمان
کشور آلمان، به دلیل دارا بودن شرایط پناهندگی و حمایت از پناهندگان، سخت گیری زیادی در اعطای ویزا دارد. در صورتی که شرایط زیر را برای اخذ ویزای آلمان نداشته باشید، نمیتوانید ویزای این کشور را دریافت کنید.
شرایط ویزای آلمان عباتند از:
۱. تمکن مالی:
تمکن مالی برای ویزای آلمان، حدودا بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر میباشد. در صورتی که مبلغ تمکن مالی شما زیر این مبلغ باشد، درخواست ویزای شما رد خواهد شد. تمکن مالی باید به یورو صادر شود و توسط شعبه صادر کننده به مهر و امضاء برسد.
۲. گردش حساب:
منظور از گردش حساب، مبالغ ورودی و خروجی به حساب نیست بلکه، تعداد تراکنشات حساب متقاضی در ۳ ماه اخیر میباشد. گردش حساب، باید با نامه تمکن مالی همخوانی داشته باشد. در صورتی که تطابقی بین این دو وجود نداشته باشد و یا گردش حساب شما پائین باشد، ویزای آلمان شما ریجکت خواهد شد.
۳. ارائه دعوتنامه قوی:
منظور از دعوت نامه قوی، دعوت نامه ای است که از سوی اعضای خانواده، یک شرکت و یا یک نمایشگاه باشد. در متن دعوتنامه، باید اطلاعات شخصی متقاضی به صورت کامل وارد شده و مدت زمان و محل اقامت متقاضی ذکر شود. همچنین، در صورتی که دعوت کننده از متقاضی حمایت مالی میکند، باید در متن دعوت نامه ذکر شود.
۴. تاریخچه سفری:
لزومی به ارائه تاریخچه سفری برای ویزای آلمان نیست. اما در صورتی که ویزای شینگن و یا هر ویزای معتبر دیگری در پاسپورت خود داشته باشید، شانس شما برای اخذ ویزای آلمان بیشتر میشود.
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای آلمان
مدارک ویزای آلمان، نیازی به ترجمه ندارند و شما میتوانید اصل مدارک را در زمان وقت سفارت همراه خود ببرید.
مدارک ویزای آلمان به ترتیب زیر میباشد:
فرم درخواست ویزای آلمان
پاسپورت فعلی متقاضی به همراه کلیه ویزاها و گذرنامه های قبلی
رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
سند ازدواج
کلیه اسناد ملکی
گواهی اشتغال به کار
گواهی یا مدرک اشتغال به تحصیل (در صورت محصل بودن)
گردش حساب ۳ ماه اخیر به همراه تمکن مالی
رزرو بلیط رفت و برگشت و واچر هتل
ارائه دعوت نامه معتبر
چگونگی دریافت وقت سفارت آلمان
وقت سفارت آلمان در ایران، توسط کارگزاری ویزامتریک انجام میشود. پس از ثبت نام در سایت Visametric و تعیین نوع ویزا، میتوانید وقت سفارت خود را تعیین کنید. وقت سفارت ویزای المان حدودا برای ۴۵ روز پس از ارسال درخواست در دسترس است.
هزینه اخذ ویزای آلمان
هزینه درخواست ویزای المان در فارس مهاجر تقریبا ، ۳،۵۰۰،۰۰۰ تومان میباشد. این فقط هزینه درخواست است و پرداخت کلیه هزینه های داخل سفارت، به عهده متقاضی میباشد.
مدت زمان جوابدهی ویزای آلمان
حدودا ۲۱ روز کاری پس از مراجعه به دفتر ویزامتریک، جواب ویزای المان برای شما صادر میشود. برای دریافت جواب و مدارک ویزای آلمان، باید حضورا در این دفتر به همراه رسید تحویل مدارک، حضور داشته باشید.
ویزای آلمان با دعوتنامه
مطمئن ترین راه اخذ ویزای آلمان، اقدام با دعوتنامه معتبر است. دعوت نامه میتواند از سوی اعضای خانواده، دوست و یا یک نمایشگاه در آلمان باشد. در متن دعوتنامه باید اطلاعات شخص متقاض، تاریخ ورود به آلمان و خروج از آن و محل اقامت قید شود. همچنین اگر شخص دعوت کننده از شما حمایت مالی نیز میکند، باید در متن دعوتنامه به آن اشاره کند.
دلایل ریجکت ویزای آلمان
رایج ترین علت رد شدن ویزای آلمان، عدم اعتماد افسران ویزای این کشور به بازگشت متقاضیان به کشور مادری خود میباشد.
پس از این مورد، رایج ترین دلایل ریجکت ویزای المان به شرح زیر میباشد:
عدم اعتماد افسران ویزای المان به بازگشت متقاضی
سوء پیشینه کیفری و یا حقوقی در گذشته و یا حال
مدارک غیرواقعی و یا دروغین
پاسپورت آسیب دیده و یا نامعتبر
بیمه مسافرتی نامعتبر
رفع ریجکت ویزای آلمان و اعتراض به رد شدن آن
رفع ریجکت ویزای آلمان وجود ندارد. شما ۹ ماه پس از تاریخ ریجکتی، با برطرف کردن مشکلات و نواقص پرونده خود میتوانید دوباره اقدام کنید.
اعتراض برای ریجکت شدن ویزای آلمان به این شکل است که شما باید یک نامه به زبان آلمانی در قالب ایمیل برای افسران ویزا ارسال کنید.
برای اعتراض به ریجکت ویزای آلمان، از ۱ روز تا ۱ ماه و برای اعتراض به دیگر انواع ویزای آلمان، از ۱ روز تا ۱ سال پس از مدت زمان ریجکت فرصت دارید اقدام کنید.
جواب اعتراض به رد شدن ویزای آلمان ۴۰ روز کاری بعد ارسال میشود.