انواع ویزای کار استرالیا
اگر بهدنبال کشوری آرام و مدرن و درعینحال مهاجرپذیر هستید، اطلاعات خوب و مفیدی در مورد مهاجرت به استرالیا جمع آوری کردهایم. با ما همراه شوید.
چرا استرالیا ؟
استرالیا ی به دلیل داشتن شرایط اقتصادی خوب و ایده ال برای زندگی توانسته در سالهای اخیر مقصد مهم و چشمگیری برای مهاجرت باشد.
به همین دلیل است در سال 2018 رتبه بهترین کشور جهت مهاجرت کاری ایرانیان را از ان خود کرد.
استرالیا مقصد مناسبی برای افرادی می باشد که به دنبال مهاجرت کاری هستند و سابقه کاری و حرفه ای خوبی دارند.
در حقیقت استرالیا بهدلیل پهناور بودن و توسعهی اقتصادیاش، به نیروی کار متخصص در رشتههای مختلف، نیاز شدیدی دارد. مهمتر اینکه کشور مهاجرپذیری است و شما میتوانید بهعنوان مهاجر، در آنجا زندگی راحتی برای خودتان بسازید.
طبق آمار بیشترین مهاجرین استرالیا از طریق ویزای کاری وارد این کشور شده اند.
به همین دلیل است که حدود نیمی از متولدین استرالیا از نسل مهاجرین میباشند. بنابراین اقدام به مهاجرت ازطریق کار و تخصص یکی از متداولترین روشها برای اخذ ویزای استرالیا بهشمار میرود.

مزایای مهاجرت به استرالیا ازطریق ویزای کار (مهاجرت به استرالیا)
مهاجرت به استرالیا نسبت به کشورهای دیگر سریع ترمی باشد. روند بررسی پرونده مهاجرتی نسبت به کشورهای دیگر کوتاه است و ظرفیت بالایی برای پذیرش نیروی متخصص دارد،
میزان بالای دستمزد و حقوق در استرالیا باعث شده در بین ده کشور برتر جهان از نظر پرداخت حقوق قرار بگیرد.
مهاجرت به هر کشور نیاز به دانش زبان دارد که سطح آن طبق قانون مهاجرپذیری آن کشور متفاوت است. نکته جالب در مورد استرالیا این است، که در اکثر پرونده ها نیازی به مدرک بین المملی زبان از جمله آیلتس نمی باشد. مدارک تحصیلی و سابقه کاری شما باید ترجمه و معادل سازی شود. منظور از معادل سازی یکسان سازی اعتبار مدارک شما با مدارک کشور مقصد میباشد.
استرالیا به صورت مکرر نیازمندی های کاری و حرفه ای خود را اعلام میکند. متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت رسمی این کشور، فرصتهای شغلی مرتبط با تخصص خود را بررسی کنند. در صورتی که شرایط ایده ال برای آن فرصت شغلی را داشته باشند، میتوانند برای آن اقدام کرده و قدمهای اولیه مهاجرت را بردارند.
روشهای مهاجرت به استرالیا از طریق کار
ویزاهای کاری مختلفی وجود دارند که با توجه به شرایطتان میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
در ادامه به بعضی از شرایط ویزای کار استرالیا اشاره میکنیم:
- سابقهی کار کافی در رشتهی تخصصیتان (مهارتهای لازم در استرالیا).
- توانایی و مهارت در زبان انگلیسی (کسب حداقل نمرهی ۶ تا ۸ در هر چهار مهارت آزمون آیلتس یا نمرهی معادل در آزمونهای دیگر).
- مدارک تحصیلی معتبر (معادلسازی شده با مدارک استرالیا).
- سن بیشتر از ۱۸ و کمتر از ۴۵ سال (البته در برخی از ویزاها، استثناهایی وجود دارد).
- کسب حداقل امتیاز اعلامشده برای هر ویزا با توجه به نحوهی امتیازبندی خاص همان ویزا.
- مهارت یا تخصص فرد متقاضی می بایست در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا یا SOL قرار داشته باشد.
- به دست آوردن مجموع امتیاز حداقل 65
- دریافت اسسمنت مثبت به منزله اثبات مدارک تخصصی ارائه شده.
- محاسبه آنلاین امتیازات مهاجرت کاری استرالیا
ثبت (EOI) Expression of interest
در این مرحله امتیازات متقاضی اعلام می گردد. مشخص می شود که متقاضی در شغلی که ارزیابی مثبت به دست آورده است، چه امتیازاتی به دست می آورد. ارائه نمره زبان برای متقاضی در این مرحله اجباری است و شماره مرجع نمره زبان در این مرحله اعلام می گردد.
در این گام از پروسه مهاجرت کاری به استرالیا، متقاضی علاقه خود را برای دریافت هر یک از سه ویزای زیر مجموعه اسکیل سلکت (Skill Select) اعلام می کند. برای ویزاهایی که اسپانسرشیپ ایالتی لازم دارند، نیز درخواست خود را جداگانه در قالب فرم های EOI جداگانه در هر ایالت و یا قلمرو ارسال می نماید .
در نظر داشته باشید که بررسی این درخواست ها در ایالات و قلمرو های مختلف ساز و کار خاص خود را دارد. بطور مثال قلمرو پایتخت استرالیا دارای سیستم امتیاز بندی خاص خودمی باشد. که به ماتریس کنبرا معروف است. پرونده متقاضیان را بررسی کرده و به کسانی که در این سیستم امتیاز بالاتری به دست آورند، دعوتنامه اعطا می کند.
اختیارات ایالات و قلمروها
لازم به ذکر است هر یک از ایالت ها و قلمرو ها می توانند در مورد مشاغلی که در لیست کوتاه مدت خود دارند، شرایطی را علاوه بر شرایط اداره مهاجرت استرالیا در نظر بگیرند. متقاضیانی که واجد آن شرایط هستند مجاز به ثبت درخواست در آن ایالت و قلمرو در رشته های خود می باشند.
این شرایط اضافه ممکن است شامل مواردی نظیر: نمره زبان خاص و یا سنوات سابقه کاری باشند. یا ممکن است شامل مواردی مانند: سابقه کار و زندگی در خاک ایالت و قلمرو و یا سابقه تحصیل در ایالت و یا قلمرو باشد.
در مرحله EOI، هر متقاضی علاوه بر دارا بودن شرایط اداره مهاجرت، ممکن است مجبور به اخذ شرایط تعیین شده از طرف ایالت و یا قلمرو ها را نیز باشد. همچنین برخی ایالت ها و قلمرو ها برای بررسی پرونده افراد هزینه ای را دریافت می کنند. این هزینه معمولا بین 200 تا 700 دلار استرالیا متغیر است.
جالب است بدانید که برخی ایالات نیز برای این کار هزینه ای دریافت نمی کنند. در حالت کلی دریافت هزینه هیچ تاثیری در نتیجه نهایی نخواهد داشت. ممکن است ایالت به متقاضی دعوتنامه ارائه نکند.

دریافت دعوتنامه (اسپانسرشیپ)
اگر با درخواست یک متقاضی توسط ایالت و یا دولت فدرال استرالیا (برای دریافت ویزاهای اسپانسری یا اقامت دائم) موافقت شود، دعوتنامه صادر می گردد. این دعوتنامه ها گاهی در دو مرحله صادر می شوند. در این حالت تا زمان دریافت دعوتنامه دوم، عملا مرحله دریافت دعوتنامه (اسپانسرشیپ) کامل نشده است.
بعد از دریافت دعوتنامه دوم عملا مرحله دریافت اسپانسری به اتمام رسیده است. متقاضی 60 روز فرصت دارد تا این دعوتنامه را بپذیرد. و نسبت به ثبت پرونده درخواست ویزا در اداره مهاجرت استرالیا اقدام نماید. در صورتی که متقاضی ظرف مدت 60 روز اقدام به ثبت درخواست ویزا نکند، دعوتنامه باطل میشود. و باید برای دریافت دعوتنامه جدید، مجددا اقدام نماید.
درخواست ویزا
پس از پذیرش دعوتنامه دوم، باید درخواست ویزای خود را در اداره مهاجرت استرالیا ثبت نماید. اطلاعات تکمیلی نظیر آزمایشات پزشکی ،گواهی عدم سوء پیشینه و اطلاعات مربوط به نمره زبان همسر خود را ارائه نماید.
همچنین در این مرحله متقاضی باید وجوه مربوط به اداره مهاجرت، شامل:
- هزینه بررسی مدارک برای نفر اصلی به میزان 4115 دلار
- هزینه مربوط به نفر دوم برابر 2060 دلار استرالیا
- هزینه بررسی مدارک فرزندان به ازاء هر فرزند 1030 دلار استرالیا
را پرداخت نماید.
اگر آفیسرهای اداره مهاجرت در پرونده متقاضی مشکلی مشاهده نکنند، در انتهای این مرحله ویزای متقاضی و خانواده ایشان صادر می شود.
(به اصطلاح ویزای متقاضی و خانواده ایشان گرنت می شود).
معمولا بعد از صدور ویزا، متقاضی زمان مشخصی (معمولا بین 9 تا 12 ماه) فرصت دارد تا اولین ورود خود را به استرالیا ثبت نماید. و اقامت خود را در این کشور را آغاز نماید.
با صدور ویزا برای متقاضی عملا پروسه مهاجرت وی به اتمام رسیده. ایشان مجاز است از هر یک از مرزهای استرالیا وارد این کشور شود. لازم به ذکر است هیچ یک از ویزاهای اسکیلد ورکر (Skilled Worker) محدویت تعداد ورود و خروج ندارند. متقاضی می تواند در طول مدت 5 ساله ویزای خود، به دفعات و بدون محدودیت از استرالیا خارج و مجدد به این کشور وارد شود.
مرور کل پروسه
برای بررسی چگونگی فرآیند مهاجرت کاری به استرالیا لازم است با پروسه های مختلف این فرآیند آشنا شویم. در حالت کلی شما برای دریافت هر یک از ویزاهای زیرگروه ویزاهای مهارتی لازم است چهار مرحله را طی کنید. این مراحل به شرح زیر است:
- ارزیابی مهارتی
- ثبت EOI
- دریافت دعوتنامه
- درخواست ویزا
♦ ازطریق ویزای کار استرالیا، دو نوع اقامت دائم و موقت وجود دارد که بنا به شرایطتان میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
انواع ویزای کار استرالیا برای اخذ اقامت دائم (مهاجرت به استرالیا)
۱. ویزای اقامت دائم با اسپانسر شغلی استرالیا
ویزای 186 استرالیا:
به متخصصان مشاغل اجازه میدهد که، با داشتن یک اسپانسر شغلی مورد تایید اداره مهاجرت، در یکی از سه مسیر زیربه سمت مهاجرت قدم بردارند:
- توافق کاری (مخصوص کارفرمایان خاص): کارفرمایی که بخواهد با پذیرفتن شرایط کار، برای اقامت دائم کاری اسپانسرمی شود. و اگر شما این شرایط را دارا می باشید، میتوانید از این راه اقدام کنید.
- تغییر اقامت موقت: این روش زمانی امکانپذیر است که، کارفرمایی بخواهد برای اقامت دائم اسپانسر شما باشد. درواقع به افراد دارای ویزای ۴۶۷ استرالیا که ۲ سال سابقهی کار در استرالیا داشته باشند، تعلق میگیرد. اینگونه که کارفرمای سابق آنها دوباره اسپانسرشان میشود.
- ورود مستقیم: اگر شما شرایط تغییر اقامت موقت را نداشته باشید،میتوانید از این روش استفاده کنید. (مثلا هرگز در استرالیا کار نکرده باشید یا سابقهی کارتان در استرالیا کمتر از ۲ سال بوده است)
تنها بعد از انتخاب توسط یک کارفرما در استرالیا میتوانید برای این ویزا اقدام کنید. باید طی شش ماه پس از تأیید انتخاب، درخواست ویزای خود را ارائه بدهید. همچنین باید در سطح و شغلی که کارفرما انتخابتان کرده، درخواست ویزا بدهید. درغیراینصورت احتمال رد شدن ویزا وجود دارد.
برای اخذ این ویزا، عنوان شغلیتان باید در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد. همچنین این عنوان باید با مدرک تحصیلیتان هم مرتبط باشد. همچنین باید در حرفه و موقعیت شغلی که درخواست آن را دادهاید، تخصص و مهارتهای لازم را داشته باشید.
۲. ویزای اقامت دائم با حمایت کارفرما در مناطق «کمجمعیت »
ویزای ۱۸۷ استرالیا مناسب آن دسته از متخصصانی است که قصد مهاجرت به استرالیا ازطریق تخصص و زندگی در منطقهی خاصی از این کشور را دارند.
این ویزای کار استرالیا نیز دو نوع ویزای تغییر اقامت موقت و ورود مستقیم دارد که شرایطشان مانند ویزای قبلی است که درمورد آن صحبت شد. اما در این نوع ویزا، روش «توافق کاری مخصوص کارفرمایان خاص» وجود ندارد. مناطق کمجمعیت هر ساله به تفکیک ایالتهای استرالیا اعلام میشود که در انتخاب اولین قدم برای یافتن اسپانسر میتواند به شما کمک کند.
۳. ویزای مهارتی استرالیا بهصورت مستقل
ویزای ۱۸۹ استرالیا : مناسب متخصصانی است که بهطور مستقل و بدون نیاز به اسپانسر، میخواهند نسبت به دریافت ویزا اقدام کنند.
درواقع، حدود ۴۴ درصد از متقاضیان اقامت دائم، ازطریق دریافت ویزای مهارتی بهصورت مستقل اقدام کردهاند. افرادی که در مشاغل برنامهنویسی کامپیوتری و حرفههای دیگر مرتبط با کامپیوتر مشغول به کار هستند، بیش از مشاغل دیگر توانستهاند اقامت دائم استرالیا را دریافت کنند.
برای اخذ این ویزا نیز باید عنوان شغلیتان در فهرست MLTSSL از لیست مشاغل موردنیاز استرالیا موجود باشد. همچنین شغل موردنظر شما باید مرتبط با مدرک تحصیلیتان باشد. در حرفه و موقعیت شغلی که متقاضی آن هستید، تخصص و مهارتهای لازم را داشته باشید.
پس از ارسال مدارک موردنظر، سوابق شغلی شما توسط دولت استرالیا، ارزیابی میشود و درصورت تأیید برای اخذ ویزا دعوت میشوید.
۴. ویزای مهارتی استرالیا با اسپانسر ایالتی
اگر در رشتهای تخصص و مهارت دارید ، میتوانید با استفاده از ویزای ۱۹۰ استرالیا و با اسپانسری ایالتی به این کشور مهاجرت کنید.
برای اخذ این ویزا باید بهصورت جداگانه شرایط هر ایالت را مدنظر قرار دهید. چراکه تمامی ایالتهای استرالیا هر ساله لیست جداگانهای برای مشاغل موردنیاز خود اعلام میکند.
برای اخذ این ویزا باید بررسی کنید که عنوان شغلیتان در فهرست STSOL از لیست مشاغل استرالیا موجود باشد. شغل موردنظر شما مرتبط با مدرک تحصیلیتان باشد. و نیز در حرفه و موقعیت شغلی اعلامشده تخصص و مهارتهای لازم را داشته باشید.
انواع ویزای کار استرالیا برای اخذ اقامت موقت ( مهاجرت به استرالیا )
۱. اقامت موقت برای افراد متخصص
افرادی که قصد دارند مدت کوتاهی در استرالیا مشغول به کاری بسیار تخصصی شوند. یا در فعالیتی به نفع استرالیا شرکت کنند، سراغ اخذ ویزای ۴۰۰ استرالیا میروند. این دورهی کاری معمولا ۳ ماهه است، اما اگر کار متقاضی بسیار حرفهای باشد، میتواند دورهی اقامت خود را تا ۶ ماه هم افزایش دهد.
برای اخذ این ویزا باید از سوی سازمانی در استرالیا دعوت به کار شوید. همچنین مهارتهای خاص، دانش و تجربه لازم را داشته باشید که در استرالیا، مانند آن یا در آن سطح وجود نداشته باشد.
همچنین این نکته را از قلم نیندازید که تأمین هزینههای مالی در مدت اقامت بهعهدهی خودتان است.
۲. اقامت موقت ویژهی فارغالتحصیلان دانشگاههای خاص
ویزای ۴۷۶ استرالیا مختص فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی مثل راه وساختمان، شیمی، زیستمحیطی، برق، مکانیک، معدن و مواد و … است که آخرین مدرک خود را در مدت ۲ سال قبل از درخواست ویزا از مؤسسات موردتأیید استرالیا دریافت کردهاند.
این افراد میتوانند بهمدت ۱۸ ماه در زمینهی رشته تخصصی خود در استرالیا مشغول به کار شوند. دارندگان این ویزا میتوانند زمانی که امتیازهای لازم برای اقامت دائم استرالیا را بهدست آوردند، برای اخذ اقامت دائم اقدام کنند.
نکتهی مهم این است که برای اخذ این ویزا باید کمتر از ۳۱ سال داشته باشید. همچنین مدرک مهندسیتان را از مؤسسهای معتبر و موردتأیید استرالیا، طی دو سال گذشته دریافت کرده باشید.
۳. اقامت موقت ویژهی فارغالتحصیلان دانشگاههای استرالیا
این ویزا مخصوص دانشجویان بینالمللی است که اخیرا از یک مؤسسهی آموزشی استرالیا فارغالتحصیل شدهاند. ویزای ۴۸۵ استرالیا به دانشجویان اجازه میدهد که پس از اتمام درس شان بهطور موقت (دو تا چهار سال) در استرالیا کار کنند. (البته فقط یکبار میتوانید از این ویزا استفاده کنید.)
برای گرفتن این ویزا محدودیت کمتری ازنظر سن وجود دارد. افراد واجدالشرایط زیر ۵۰ سال میتوانند برای اخذ آن اقدام کنند. باید حداقل بهمدت ۲ سال در استرالیا تحصیل کرده و مشمول بیمهی درمانی این کشور نیز باشند.
۴. ویزای تخصصی با اسپانسر مناطق کمجمعیت و اسپانسر فامیلی
این ویزا به افراد متخصص اجازه میدهد در مناطق محلی یا کمجمعیت استرالیا، زندگی و کار کنند. شما و خانوادهتان اجازه دارید تا ۴ سال در استرالیا اقامت کنید. همچنین میتوانید تا پایان اعتبار ویزا، بدون محدودیت به استرالیا رفتوآمد کنید.
درصورت واجد شرایط بودن، ازطریق ویزای نیروی کار منطقهای (ویزای ۸۸۷ استرالیا) برای اقامت دائم اقدام کنید.
برای اخذ ویزای ۴۸۹ استرالیا علاوهبر شرایط کلی، باید یکی از ویزاهای ۴۷۶، ۴۸۷، ۴۹۵ ، ۴۹۶، 482 یا 491 را هم داشته باشید.
در نظر داشته باشید که مناطق مورد تأیید برای داشتن اسپانسر، هر ساله توسط ادارهی مهاجرت بهصورت رسمی اعلام میشوند. مکان اسپانسر شما برای اخذ این ویزا باید در آن لیست وجود داشته باشد.