منوی دسته بندی
مهاجرت به آلمان

 کشور آلمان (جمهوری فدرال آلمان)، یکی از صنعتی‌ترین کشورهای اروپا و جهان است که برندهای معروفی از جمله مرسدس بنز، بی ام دبلیو و … را در خود جای داده است. این کشور را می‌توان ثروتمندترین کشور اروپایی نامید. آلمان شامل ۱۶ ایالت است که هر ایالت می‌تواند در برخی از مسائل به صورت مستقل عمل کند. کشور آلمان عضو ناتو، عضو سازمان ملل متحد و یکی از بیان گذاران اتحادیه اروپا می‌باشد. آلمان چهارمین قدرت صنعتی جهان است و با داشتن کارخانه‌ها و کمپانی‌های بزرگ و فعال، فرصت‌های شغلی فراوانی را در زمینه‌های مهندسی، فناوری، تولید و حتی بخش درمان، در اختیار افراد ماهر و جویای کار قرار داده است.

 کشور آلمان در سال‌های اخیر به دلیل کمبود نیروی کار و با هدف تأمین نیروی مورد نیاز خود، علی رغم مهاجر پذیر نبودن مردم این کشور، برنامه‌هایی را برای جذب مهاجرین از سراسر دنیا ارائه کرده است. در کنار فرصت‌های شغلی، دانشگاه‌های رایگان و سیستم آموزشی عالی و معتبر در سطح جهان، امکانات رفاهی و تأمین اجتماعی بالا، آلمان را به یکی از مقاصد خوب و مورد توجه مهاجرین، به ویژه ایرانیان تبدیل کرده است.

 اگر شما تخصصی دارید که خود را شایسته درآمد بالاتری می‌دانید، کشور آلمان با نرخ بیکاری پایین و امکان پذیرش نیروی کار متخصص در حوزه‌های مهندسی، فنی و درمان پذیرای شماست. آلمان برای داشتن نیروی کار جوان و متخصص، حتی برای افرادی که مهارتی ندارند، با برگزاری دوره‌های آوسبیلدونگ و پذیرش کارآموز از سراسر دنیا، نیروی کار موردنیاز خود را آموزش می‌دهد تا در آینده نزدیک وارد بازار کار کند.

 آلمان کشور مناسبی است برای کسانی که به دنبال تحصیل کم‌هزینه یا بدون شهریه هستند. تحصیل در دانشگاه‌ها و مؤسسات معتبر جهانی در این کشور اروپایی، با آینده شغلی خوب و مطمئن همراه است.

 اگر هدف شما سرمایه‌گذاری و زندگی در اروپا و دسترسی آسان به کشورهای اروپایی است، کشور آلمان با مرکزیتی که در قاره اروپا دارد، برای این منظور بسیار مقصد مناسبی است.

 اگر هدف شما تأمین آینده خود یا فرزندانتان و زندگی در یک محیط آرام با امکانات بالاست، کشور آلمان انتخاب مناسبی برای شماست. رفاه اجتماعی و امکانات درمانی و بهداشتی در آلمان عالی است، آموزش در این کشور رایگان یا بسیار کم‌هزینه است. ضمن اینکه اخیراً باتوجه‌به نیاز آلمان به پذیرش مهاجرین و نیروی کار جوان و ماهر، قوانین محکمی برای مبارزه با نژادپرستی در این کشور تعریف شده تا این مشکل را به حداقل ممکن در جامعه کاهش دهد.

 علاوه بر این، آلمان کشور بسیار زیبایی برای زندگی و سفر است. پاسپورت این کشور یکی از ۱۰ پاسپورت معتبر دنیاست. شما با داشتن پاسپورت آلمان، می‌توانید به‌راحتی به کشورهای حوزه شنگن سفر کنید و زندگی در فرهنگ‌های مختلف را تجربه کنید. بااین‌حال، برای شروع مسیر مهاجرت به آلمان، لازم است شرایط خود را باتوجه‌به برنامه‌های مهاجرتی این کشور بررسی کنید. همچنین مهارت زبان به‌ویژه زبان آلمانی خود را بالا ببرید و با توجه به هدفتان از مهاجرت به آلمان و چشم‌انداز شغلی خود، بهترین مسیر مهاجرتی را انتخاب کنید.

 برای مهاجرت به آلمان برنامه‌ها و مسیرهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از این مسیرها شرایط ویژه‌ای دارند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.


 

انواع ویزا و روشهای مهاجرت به آلمان

ویزای ملی آلمان (Nationales Visum Typ D)

 ویزای ملی نوع D برای اقامت طولانی‌مدت در آلمان با اعتبار ۱۲ماهه صادر می‌شود. با این ویزا، متقاضی می‌تواند بیشتر از سه ماه در آلمان بماند و باتوجه‌به دلیل حضورش در آلمان درخواست ویزای تحصیلی، کار، آوسبیلدونگ و…. نماید. همه شهروندان کشورهای غیراروپایی، درصورتی‌که بخواهند بیشتر از سه ماه باهدف کار یا اقامت در آلمان بمانند، به ویزای نوع دی از ویزاهای ملی آلمان نیاز دارند. بسیاری از شهروندان کشورهای غیراروپایی برای ورود به آلمان و اقامت کمتر از سه‌ماه نیز نیاز به ویزای ملی دارند.

 به‌طورکلی برای اقامت کمتر از سه ماه در کشور آلمان، دریافت ویزای کوتاه‌مدت توریستی یا ویزای شنگن لازم است. همچنین ویزای درمانی برای کسانی که باهدف درمان و استفاده از امکانات درمانی به آلمان سفر می‌کنند به مدت سه ماه صادر می‌شود.

ویزاهای بلندمدت آلمان

 ما در اینجا شما را با انواع مختلف ویزای بلندمدت آلمان آشنا خواهیم کرد:

 ویزای کار برای نیروی کار متخصص یا اسکیل ورکر (Visum für Fachkräfte)

 ویزای تحصیلی و دانشجویی (Studentenvisum)

 ویزای دوره‌های فنی و حرفه‌ای یا آوسبیلدونگ (Ausbildungsvisum)

 ویزای جستجوی کار (Visum zur Arbeitssuche)

 ویزای جستجوی دوره‌های فنی و حرفه‌ای (Visum zur Ausbildungsplatzsuche)

 ویزای آلمان برای گرفتن تأییدیه مدارک کاری و به‌رسمیت‌شناختن صلاحیت‌های حرفه‌ای خارجی

(Visum zur Anerkennung ausländischer Berufsabschlüsse)

 کارت آبی اتحادیه اروپا (Blaue Karte EU)

 ویزای دوره‌های تحقیقاتی (Visum zum Forschen)

 ویزای خوداشتغالی برای راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی (Visum zur Selbständigkeit)

 ویزای آلمان برای سرمایه‌گذاری (Investitionsvisum)

 ویزای ازدواج (Heiratsvisum)

 مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی (Aufenthalt durch Asyl)

 مهاجرت از طریق همسر یا فرزند با ویزای همراه (Visum zur Familienzusammenführung)

 کارت شانس آلمان (جدیدترین روش مهاجرت به آلمان) (Glückskarte)

ویزای تحصیلی آلمان

 دریافت ویزای تحصیلی آلمان راهی مطمئن و آسان برای مهاجرت به این کشور و دریافت اقامت آلمان است. امکان تحصیل رایگان یا بسیار کم‌هزینه به دو زبان آلمانی و انگلیسی، شرایط بسیار خوب بازار کار و آینده شغلی مطمئن پس از پایان تحصیلات، سطح آموزشی بالا و اعتبار جهانی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی آلمان، این کشور اروپایی را به یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های افراد متقاضی مهاجرت و تحصیل تبدیل کرده است. البته تحصیل به‌تنهایی نمی‌تواند به اقامت دائم آلمان منجر شود. دانشجویانی که متقاضی اقامت دائم در آلمان هستند باید پس از پایان تحصیلات خود در آلمان مشغول به کار شوند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند. به این منظور دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی، ۱۸ ماه فرصت دارند که در آلمان به جستجوی کار بپردازند. درصورتی‌که نتوانند در این مدت شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود داشته باشند به‌ناچار باید طبق قوانین خاک آلمان را ترک کنند.

مزایای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

 تحصیل رایگان در دانشگاه‌های معتبر جهانی با سطح آموزشی بسیار بالا

 فراهم بودن شرایط تحصیل به زبان‌های آلمانی یا انگلیسی

 امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشگاه و دوران تحصیل

 استفاده از بیمه درمانی

 امکان اشتغال به کار پاره‌وقت در زمان تحصیل

 ۱۸ ماه اقامت پس از تحصیل برای جستجوی کار

 نرخ بیکاری بسیار پایین و آینده شغلی مطمئن پس از پایان تحصیلات

 هزینه مناسب زندگی نسبت به درآمد

 امکان سفر به کشورهای اروپایی و حوزه شنگن با هزینه بسیار کم

شرایط مهاجرت به آلمان با ویزای تحصیلی

 اولین قدم برای تحصیل در کشور آلمان، داشتن نامه پذیرش از دانشگاه موردنظر است. برای گرفتن پذیرش دانشگاه شرط سنی و مدت‌زمان گپ تحصیلی بسیار مهم است.

شرط سنی

 هر مقطع تحصیلی شرایط سنی ویژه‌ای دارد، شرط سنی برای دوره کارشناسی حداکثر ۳۰ سال و دوره کارشناسی‌ارشد حداکثر ۳۵ سال است.

گپ تحصیلی

برای گرفتن پذیرش در هر مقطع تحصیلی نباید فاصله زمانی با مقطع قبلی بیشتر از ۴ الی ۵ سال باشد.

 علاوه بر این، برای گرفتن ویزای تحصیلی، باید شرایط موردنظر سفارت آلمان را هم داشته باشید؛

توانایی مالی

 ارائه مدارکی به سفارت آلمان که ثابت کند شما تمکن مالی کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی در آلمان به مدت یک سال را دارید. داشتن توانایی مالی با ارائه نامه بورسیه تحصیلی، نامه تمکن مالی یا نامه تعهد یکی از وابستگانی که در آلمان زندگی می‌کند مبنی بر پذیرفتن این مبلغ، قابل‌اثبات است.

مدرک زبان

 برای تحصیل رایگان در دانشگاه‌های دولتی آلمان ارائه مدرک زبان آلمانی B۱ لازم است. برای دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان دولتی یا غیردولتی (رایگان یا بسیار کم‌هزینه) ارائه مدرک زبان IELTS 6 موردنیاز است.

بیمه درمانی

 یکی از شرایط اصلی برای گرفتن هر نوع ویزای آلمان داشتن بیمه مسافرتی با مدت‌زمان مشخص است.

 با داشتن شرایط لازم، ویزای ملی با مدت‌زمان بیشتر از ۹۰ روز باهدف تحصیل در آلمان برای شما صادر می‌شود.

 

انواع ویزای تحصیلی آلمان

 ویزای دانشجویی آلمان


این ویزا برای افرادی است که باهدف تحصیل در آلمان، پذیرش یکی از این دانشگاه‌های این کشور را گرفته‌اند.

 ویزای متقاضی دانشجویی


این ویزا به افرادی که قصد تحصیل در کشور آلمان را دارند ولی هنوز از هیچ دانشگاهی پذیرش نگرفته‌اند، اجازه می‌دهد که به‌صورت حضوری در آلمان، برای پذیرش دانشگاه درخواست دهند. این نوع ویزای دانشجویی در حال حاضر برای ایرانیان فعال نیست.

 

 ویزای دوره زبان آلمانی


این دوره باهدف بالابردن سطح زبان آلمانی برای مهاجرینی که قصد تحصیل یا کار در این کشور را دارند، طراحی شده است. اما این نوع ویزا نیز برای ایرانیان فعال نیست.

 ویزای دوره آوسبیلدونگ


این دوره تحصیلی در آلمان در واقع یک دوره فنی و حرفه‌ای و مهارت‌آموزی است که باهدف آموزش نیروی کار ماهر طراحی شده است. برای دریافت این نوع ویزا باید نامه پذیرش در یکی از مراکز آوسبیلدونگ آلمان را داشته باشید.

دوره‌های تحصیلی در آلمان

 دانشجویان در آلمان می‌توانند در سه مقطع تحصیلی لیسانس، فوق‌لیسانس و دکتری مشغول به تحصیل شوند.

 دوره کارشناسی یا لیسانس یک دوره ۴ساله است. برای تحصیل در این دوره تحصیلی متقاضیان باید مدرک دیپلم ۱۲ساله را از کشور خود داشته باشند. درصورتی‌که مدرک دیپلم متقاضی تحصیل در مقطع لیسانس، معادل مدرک Abitur آلمان نباشد، باید ابتدا در دوره یک‌ساله کالج آلمان شرکت کنند.

کارشناسی

 برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی آلمان دانش زبان آلمانی تا سطح B۱ الزامی است. متقاضی دوره کارشناسی باید یکی از مدارک معتبر زبان آلمانی، مانند TestDaF یا DSH را ارائه دهد. برای تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان، ارائه مدرک حداقل آیلتس ۵.۵ یا تافل iBT بالای ۵۰ نیاز است.

 بعضی از دانشگاه‌ها ممکن است علاوه بر این شرایط، شرایط دیگری مثل آزمون ورودی یا مصاحبه نیز داشته باشند.

 دانشجویان مقطع لیسانس در آلمان، می‌توانند هم زمان با تحصیل تا ۱۰ ساعت در هفته در این کشور کار کنند و بخشی از هزینه‌های زندگی خود را تأمین کنند.

 

کارشناسی ارشد

 دوره فوق‌لیسانس یا کارشناسی‌ارشد یک دوره ۲ساله است. متقاضیان این دوره باید از یک دانشگاه معتبر مدرک کارشناسی داشته باشند. این مدرک باید توسط سازمان ZAB آلمان مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفته و معادل مدرک دوره کارشناسی آلمان شناخته شود.

 امکان تحصیل در دوره فوق‌لیسانس در آلمان به دو زبان انگلیسی و آلمانی وجود دارد. دانش زبان آلمانی تا سطح B2 TestDaF یا DSH و مدرک زبان انگلیسی آیلتس (آکادمیک) ۵.۵ تا ۶.۰ و تافل IBT 79-87 در این مقطع تحصیلی الزامی است.

 دانشجویان مقطع فوق‌لیسانس اجازه دارند ۱۵ تا ۲۰ ساعت در هفته، در کشور آلمان کار کنند. تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد در آلمان، شانس متقاضیان را برای دریافت بورسیه دوره دکتری بسیار بالا می‌برد.

دکتری

 دوره دکتری در آلمان ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد. این مقطع تحصیلی شامل پایان‌نامه و یک پروژه تحقیقاتی است که به دو صورت است:

 Individual Doctoral Studies که مربوط به پژوهش‌های آزاد و تک‌نفره روی تز دکتری است و مدت‌زمان آن بین ۳ تا ۵ سال است.

 Structured PhD Programmes که مختص کارهای پژوهشی تیمی و گروهی است و نهایتاً ۳ سال طول می‌کشد.

 در پایان این مقطع تحصیلی، دانشجویان باید رساله دکتری ارائه دهند و در آزمون‌های شفاهی نمره خوبی کسب کنند.

 پذیرش در مقطع دکتری با تأیید استاد راهنما انجام می‌شود و در واقع کسانی می‌توانند در این دوره تحصیل کنند که دارای چکیده تحصیلی خوبی باشند و استاد راهنما آنها را تأیید کند. متقاضیان مقطع دکتری باید دارای مدرک فوق‌لیسانس از یک دانشگاه معتبر باشند. این مدرک باید توسط سازمان ZAB آلمان مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفته و معادل مدرک فوق‌لیسانس آلمان باشد. برای تحصیل در دوره دکتری در آلمان، داشتن دانش زبان آلمانی تا سطح C1 (TestDaF)یا (DSH) یا مدرک زبان انگلیسی آیلتس (آکادمیک) ۶.۰ تا ۶.۵ و تافل IBT 79-87 الزامی است.

 دانشجویان دکترا در کشور آلمان، می‌توانند هم زمان با تحصیل به مدت بیش از ۲۰ ساعت در هفته مشغول به کار باشند. تحصیل در دوره دکتری در آلمان به‌عنوان شغل پذیرفته شده است و دانشجویان این مقطع می‌توانند با رزومه تحصیلی خوب و عملکرد مناسب خود در دانشگاه حقوق دریافت کنند و هزینه زندگی خود در این کشور را تأمین نمایند.

 دوره آوسبیلدونگ آلمان که یک دوره تحصیلی ۳ تا ۴ساله است و شامل آموزش‌های تئوری و عملی است. آوسبیلدونگ در واقع یک دوره مهارت‌آموزی و کارورزی است. در این دوره‌ها، بیش از ۳۳۰ رشته به‌صورت عملی و تئوری به مهارت‌آموزان آموزش داده می‌شود. افرادی که وارد دوره آوسبیلدونگ می‌شوند پس از اتمام دوره، با قبولی در آزمون‌های تئوری و عملی، مدرک معتبر برای ورود به بازار کار آلمان دریافت خواهند کرد. رایج‌ترین رشته‌های آموزشی در دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان، پرستاری، فیزیوتراپی، آی‌تی، مکانیک، کارمند بانک و… هستند.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی و مهاجرت تحصیلی به آلمان


گرفتن پذیرش از یک دانشگاه و مؤسسه آموزشی آلمانی

بعضی دانشگاه‌ها به‌صورت مستقیم امکان اپلای و پذیرش ندارند و باید از طریق سایت uni assist برای دریافت نامه پذیرش اقدام کنید. یونی اسیست (Uni-Assist) یک مؤسسه واسطه بین ۱۷۰ دانشگاه آلمان و دانشجویان است. این مؤسسه در شهر برلین واقع شده و وظیفه آن پردازش و ارزیابی درخواست‌های دانشجویان بین‌المللی است. افرادی که مخواهند در آلمان تحصیل کنند می‌توانند شرایط اپلای هر دانشگاه را در این سایت ببینند و درخواست خود را از طریق سایت uni assist ارسال کنند.


ترجمه و آماده‌سازی مدارک لازم برای ارائه به دانشگاه موردنظر

مدارک هویتی و تحصیلی، ریزنمرات، آخرین مدرک تحصیلی، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، مدرک زبان و…


درخواست ویزا

پس از گرفتن اپلای باید مدارک ترجمه شده را برای تأیید به سفارت آلمان ببرید. ترجمه همه مدارک باید به زبان آلمانی همراه با مهر دادگستری و وزارت خارجه باشد. مدارک لازم شامل پاسپورت معتبر، پذیرش دانشگاه یا تأییدیه حضور در کالج مقدماتی، مدرک تمکن مالی، مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی و فرم درخواست ویزا است.


تأیید و لگال سازی مدارک توسط ویزامتریک

(ارگانی به نام ویزامتریک برای انجام کارهای سفارت آلمان در ایران فعال است. متقاضیان باید مدارک دسته‌بندی‌شدهٔ خود را برای تأیید به این بخش ببرند تا تأیید و لگال شوند. در این ارگان مبلغی ۷۵ یورو به‌عنوان کارمزد باید پرداخت شود. در حال حاضر گرفتن وقت ویزامتریک زمان‌بر بوده و تا چند هفته متغیر است.)


دریافت ویزا و سفر به آلمان


پس از دریافت ویزا می‌توانید برای ورود به آلمان اقدام کنید. برای این کار لازم است بیمه درمانی مسافرتی با مدت‌زمان حداقل سه ماه و سقف پوشش ۳۰ هزار یورو آماده کنید. پیش از ورود به آلمان بهتر است خوابگاه دانشجویی خود را رزرو کرده باشید.


ثبت‌نام در دانشگاه و دریافت کارت دانشجویی


پیداکردن و مشخص‌کردن محل اقامت در آلمان

 

ثبت آدرس در اداره ثبت‌نام مهاجران Bürgeramt یا Bürgerbüro و دریافت گواهی ثبت‌نام Meldebestätigung


افتتاح حساب بانکی

برای افتتاح حساب بانکی نیز مانند درخواست اجازه اقامت به Meldebestätigung نیاز دارید.


دریافت بیمه درمانی

دو گزینه بیمه درمانی برای دانشجویان بین‌المللی در آلمان وجود دارد: بیمه درمانی عمومی یا قانونی برای متقاضیان زیر ۳۰ سال و بیمه درمانی خصوصی برای متقاضیان بالای ۳۰ سال. پس از پوشش بیمه درمانی، گواهی بیمه صادر می‌شود.


ثبت و دریافت مجوز اقامت تحصیلی در آلمان

طبق قوانین آلمان کسانی که قصد دارند بیش از ۹۰ روز یا ۳ ماه در آلمان اقامت کنند باید دارای دلیل و عنوان اقامتی مناسب باشند و تأییدیه ثبت‌نام “Meldebestätigung” را دریافت کنند.

متقاضیان تحصیل در آلمان باید تا ۱۴ روز پس از ورود به خاک آلمان نسبت به اخذ اقامت تحصیلی اقدام کنند. حدود یک ماه تا شش هفته پس از درخواست، متقاضی می‌تواند مجوز اقامت دانشجویی خود را elektronischer Aufenthaltstitel از اداره مهاجرت تحویل بگیرد.

هزینه‌های تحصیل در آلمان

 هزینه تحصیل در آلمان به شهر، رشته تحصیلی و نوع دانشگاه بستگی دارد. هزینه‌های دانشجویی شامل هزینه‌های قبل و بعد از مهاجرت است. هزینه‌های قبل از مهاجرت مربوط به هزینه ترجمه مدارک، هزینه اخذ مدرک زبان، هزینه لگال سازی مدارک (حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو، هزینه لگال هر مدرک ۳۰ یورو و کارمزد هر مدرک جداگانه ۸ یورو است.)، هزینه بیمه مسافرتی و هزینه ویزای تحصیلی (۷۵ یورو) است.

 هزینه‌های پس از مهاجرت تحصیلی به آلمان نیز مربوط به هزینه‌های دانشگاه دولتی یا خصوصی و هزینه زندگی در آلمان است.

 در آلمان از شما به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی، استقبال و حمایت خواهد شد. در این کشور، می‌توانید از لحظه ورود تا پایان تحصیلات، از حمایت‌های سازمان امور دانشجویان بین‌الملل برای تأمین محل زندگی، بیمه، ثبت‌نام دانشگاه و… بهره‌مند شوید.

 علاوه بر حمایت‌های ذکر شده، کشور آلمان دانشجویان بومی و بین‌المللی را از نظر اقتصادی هم تحت پوشش قرار می‌دهد. حمایت‌های مالی دولت آلمان از دانشجویان به دو صورت است:

 تخفیف‌های دانشجویی که شامل ۱۰ تا ۵۰ درصد تخفیف برای استفاده از سرویس‌های حمل‌ونقل، رستوران، باشگاه، خرید کالاهای الکترونیکی مانند موبایل و لپ‌تاپ و… است.

 بورسیه تحصیلی آلمان که برای تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل در دوره دانشجویی مانند شهریه، خرید کتاب، بیمه، اجاره‌خانه، غذا و سایر هزینه‌های ضروری زندگی دانشجویان در نظر گرفته شده است. این نوع حمایت‌ها، بیشتر به دانشجویان برتر و ممتاز یا نیازمند تعلق می‌گیرد و برای دریافت آن، دانشجو باید مدارک مورد را نیاز به دانشگاه یا مؤسسات ارائه بورسیه مانند مؤسسه DAAD ارائه کند.

 داشتن بورسیه تحصیلی به این معنی است که نهاد و موسسه‌ای هزینه‌های تحصیل متقاضی را بر عهده می‌گیرد و دانشجو مبلغی را به‌صورت ماهیانه و به‌عنوان کمک‌هزینه دریافت می‌کند. مبلغ بورسیه در مؤسسات و نهادهای مختلف متفاوت است. ضمناً هر استان در آلمان بورسیه متفاوتی دارد. اولین شرط برای گرفتن کمک‌هزینه تحصیلی، داشتن معدل حداقل ۱۵ است. گرفتن بورسیه در دوره تحصیلی دکتری بسیار آسان‌تر از مقطع فوق‌لیسانس است و بورسیه دوره کارشناسی‌ارشد راحت‌تر از دوره کارشناسی است.

اقامت پس از تحصیل در آلمان

پس از پایان تحصیل در دانشگاههای آلمان، می‌توانید به راحتی اقامت کاری این کشور را دریافت کنید. پس از فارغ التحصیلی حداکثر 18 ماه زمان دارید که با یافتن شغل و کار در آلمان، اقامت کوتاه مدت تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل کنید و در نهایت به صورت دائم در این کشور زندگی کنید. با توجه به منطقی بودن هزینه های زندگی در آلمان و درآمد نسبتا بالای مشاغل در این کشور، اقامت آلمان برای بسیاری از افراد باارزش است.

مهاجرت کاری به آلمان

 اگر به کار و زندگی در اروپا فکر می‌کنید ولی نگران شرایط سخت دریافت ویزا و مهاجرت هستید، آلمان می‌تواند برای شما مقصد مناسبی باشد. این کشور کمبود نیروی کار جوان و متخصص دارد. به همین دلیل گرفتن ویزای کاری آلمان و مهاجرت به این کشور ثروتمند اروپایی چندان دشوار نیست! کافی است مهارت و تخصص لازم و همچنین شرایط موردنظر در هر روش مهاجرتی را داشته باشید.

 ویزاهای کاری آلمان متنوع هستند و هر کدام شرایط متفاوتی دارند، اما داشتن سن مناسب، دانش و مدرک زبان آلمانی، گرفتن جاب آفر، سابقه‌کار مفید و تمکن مالی از مهم‌ترین شرایط مهاجرت کاری به آلمان در همه روش‌ها هستند.

 کشور آلمان یک کشور ایده‌آل برای کار و زندگی است. کمبود نیروی کار جوان و ماهر در این کشور، راحتی دریافت ویزای کاری، حقوق و دستمزد خوب، سطح رفاه اجتماعی و کیفیت بالای زندگی و امکان دریافت اقامت دائم آلمان، از مهم‌ترین مزایای مهاجرت کاری به این کشور هستند.

 در مسیرِ مهاجرت کاری به آلمان، اولین قدم بررسی نیازهای بازار کار و مشاغل موردنیاز این کشور است. بعضی مشاغل در بازار کار آلمان رونق خوبی دارند و باتوجه‌به کمبود نیروی کار، کشور آلمان از مهاجران متخصص در زمینه مشاغل موردنیاز به گرمی استقبال می‌کند.

 آلمان در حال حاضر بیشتر از همه به این مشاغل نیاز دارد؛

 حوزه بهداشت: پرستار، کمک پرستار، پزشک، دندانپزشک، داروساز، رادیولوژیست و…

 حوزه فنی و مهندسی: مهندس برق، مکانیک، عمران و…

 حوزه مشاغل ماهر: لوله‌کشی، ساخت‌وساز، نجاری و…

 حوزه فناوری اطلاعات و IT: کارشناسان امنیت سایبری، تحلیلگران داده، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و…

 حوزه مشاغل مرتبط و متخصص در انرژی‌های تجدیدپذیر: تکنسین‌های انرژی بادی و خورشیدی، مهندسان، مدیران پروژه و…

 حوزه آموزش: معلم، استاد و محققان دانشگاهی

 حوزه تبلیغات و بازاریابی: مدیر سئو، مدیر محتوا، مدیر تبلیغات و…

 مشاغلی که نام بردیم مهم‌ترین مشاغل موردنیاز آلمان هستند. اگر شغل و تخصص شما در این چند حوزه قرار نگرفته، به این معنی نیست که آلمان به مهارت و تخصص شما نیاز ندارد.

انواع ویزای کاری آلمان

ویزای کاری آلمان به‌طور کلی در دو نوع کوتاه‌مدت و بلندمدت صادر میشود. ویزاهای کوتاه‌مدت بیشتر برای سفرهای کاری کوتاه‌مدت هستند اعتبار ویزاهای کوتاه مدت از چند روز تا چند ماه است. ویزاهای بلندمدت آلمان با توجه به نوع ویزا، از بیش از سه ماه تا چند سال اعتبار دارند. در ادامه درباره مهم‌ترین ویزاهای کاری آلمان میخوانید ؛

ویزای کار (Employement Visa / Visum für Fachkräfte)

ویزای جستجوی کار (Jobseeker Visa / Visum zur Arbeitssuche)

ویزای آوسبیلدونگ (Ausbildung Visa / Ausbildungsvisum )

ویزای خوداشتغالی و فریلنسری (Self-employed and Freelancer /  Visum zur Selbständigkeit)

ویزای بلوکارت آلمان (Blue Card / Blaue Karte EU)

ویزای برنامه انتقال درون شرکتی (ICT / Visum für ein unternehmensinternes Transferprogramm)

ویزای کار برای رشته‌های حوزه پزشکی و پیراپزشکی

ویزای کاری جاب آفر برای متخصصین در رشته های  IT

ویزای تحقیقاتی  (Visum zum Forschen)

ویزای سرمایه گذاری (Investitionsvisum)

در ادامه مطلب درباره هرکدام از این ویزاها اطلاعات بیشتری به شما میدهیم :

ویزای کار آلمان (Employement Visa / Visum für Fachkräfte)

به طور کلی، برای کار در کشور آلمان باید ویزا و مجوز کار  این کشور را داشته باشید. برای گرفتن این مجوز به پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی نیاز دارید. نیروی کار ماهر و متخصص (Skilled Worker) میتوانند با گرفتن جاب آفر، ویزای کار آلمان را گرفته و به این کشور مهاجرت کنند.

مهمترین شرایط گرفتن ویزای کار داشتن مدرک تحصیلی یا مدرک مهارتیِ معتبر مثل مدارک فنی و حرفه‌ای، سابقه‌کار مفید و مرتبط با مدرک ، مدرک زبان آلمانی و ارائه تمکن مالی است. مهاجرت به آلمان از طریق دریافت جاب آفر، یکی از روش‌هایی است که می‌توانید شغل و مهارت تخصصی خود را در این کشور ادامه دهید. اگر دارای مدرک تحصیلی یا حرفه‌ای و تخصصی هستید، تجربه وسابقه کاری خوبی دارید و می‌توانید تا حدودی به زبان آلمانی صحبت کنید، شانس بالایی برای یافتن شغل و دریافت پیشنهاد شغلی در آلمان دارید. به ویژه در حوزه‌هایی که با کمبود نیرو مواجه هستند، شانس بیشتری برای گرفتن جاب آفر از کارفرمای آلمانی خواهید داشت. جاب آفر دعوتنامه‌ای است که توسط یک کارفرما برای کار در یک موقعیت شغلی مشخص، ارسال می‌شود. در این دعوتنامه معمولاً جزئیات شرایط کاری ازجمله حقوق و دستمزد، مزایا، مسئولیت‌ها و شرح وظایف شغلی، نام و عنوان شغلی دعوت‌کننده و دعوت شونده نوشته میشود. همچنین ممکن است در دعوتنامه تاریخ شروع کار، ساعات کاری، مدت زمان مرخصی و سایر جزئیاتی که شرایط کار را کاملا مشخص می‌کند نیز ذکر شود.

شرایط دریافت ویزای کار آلمان یا جاب آفر:

پیشنهاد شغلی از یک شرکت معتبر یا یک کارفرمای آلمانی 

داشتن مدرک تحصیلی لیسانس یا بالاتر، از یکی از دانشگاه‌های آلمان یا مدرک تخصصی معادلسازی‌ شده 

تسلط به زبان آلمانی در سطح  B1(برای بعضی از کارفرماها تسلط به زبان انگلیسی هم قابل قبول است.)

حداقل 2 تا 5 سال سابقه کار مرتبط با مدرک تخصصی و شغل مورد نیاز بازار کار آلمان

سایر شرایط لازم، همان مدارک و شرایط عمومی گرفتن ویزا است که توسط سفارت آلمان اعلام شده‌ است.

ویزای جستجوی کار آلمان یا جاب سیکر  (Jobseeker Visa)

یکی از راههای مهاجرت به آلمان گرفتن ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار آلمان است. در صورتی که نتوانید جاب آفر پیدا کنید، می‌توانید با دریافت ویزای جستجوی کار، به آلمان سفر کنید و در آنجا کار پیدا کنید. اعتبار این ویزا 6 ماه است. 

شرایط دریافت ویزای جستجوی کار آلمان:

داشتن مدرک تحصیلی یا تخصصی معتبر

مدرک زبان آلمانی حداقل B1

تمکن مالی کافی برای تامین هزینههای شش ماه زندگی در آلمان

حداقل 2 تا 5 سال سابقه‌کار مفید و مرتبط با رشته تحصیلی و مدرک تخصصی 

ویزای آوسبیلدونگ آلمان  (Ausbildungsvisum)

ویزای آوسبیلدونگ یکی از انواع ویزاهای کاری_تحصیلی آلمان است. آوسبیلدونگ یک دوره‌ کارآموزی و مهارت آموزی است. متقاضیان در این دوره ها به مدت یک تا سه سال به صورت تئوری و عملی در یک مهارت خاص آموزش میبینند و برای ورود به بازار کار آلمان آماده می شوند. معمولا در طول مدت دوره آوسبیلدونگ به متقاضیان حقوق داده می‌شود. ویزای آوسبیلدونگ آلمان، بهترین گزینه برای افرادی است که مدرک دانشگاهی ندارند و می‌خواهند به آلمان مهاجرت کنند.حتی با داشتن مدرک دانشگاهی هم میتوان در دوره های آوسبیلدونگ شرکت کرد.

آوسبیلدونگ یکی از برنامه های مهاجرتی آلمان با هدف آموزش و تامین نیروی کار متخصص به حساب می‌آید. این برنامه مهاجرتی در واقع یک دوره آموزشی فنی وحرفه‌ای است که در طول دوره کارآموزی و در کنار آموزشهای تئوری و عملی، می‌توانید درآمد هم داشته باشید. برای شرکت در دوره های آوسبیلدونگ به مدرک و تحصیلات دانشگاهی و سابقه کار نیاز ندارید و می توانید با کمترین هزینه برای کار در کشور آلمان آموزش ببینید و آماده شوید. سالانه قراردادهای بسیاری برای آوسبیلدونگ و تربیت نیروی کار متخصص، توسط شرکت‌ها و موسسات مختلف در آلمان نوشته می‌شود. پس اگرمی خواهید در آلمان تحصیل و کار کنید ولی مدرک دانشگاهی یا تخصص و مهارت ویژه ای ندارید، مهاجرت به آلمان با روش آوسبیلدونگ برای شما مناسب است. این دوره‌ها بیشتر برای جوانان و نوجوانانی مناسب است که هدفشان یادگیری مهارت مورد نیاز آلمان و تحصیل،کار و زندگی در این کشور است. البته همه افراد بدون محدودیت می توانند برای شرکت در این دوره درخواست دهند. اگر دیپلم دارید و سابقه کار ندارید، اگر مدرک فنی وحرفه ای و سابقه کار مرتبط با رشته تخصصی خود دارید یا حتی بدون سابقه کار، اگر تحصیلات دانشگاهی دارید و قصد دارید در رشته تحصیلی خودتان یا رشته دیگری که به آن علاقه دارید در کشور آلمان آموزش ببینید و کار کنید، شرکت در دوره های آوسبیلدونگ آلمان بهترین راه برای شماست.

ویزای آوسبیلدونگ آلمان یک ویزای تکی است و مانند سایر ویزاهای کار آلمان امکان همراهی خانواده به جز در موارد خاص وجود ندارد. 

شما می توانید از طریق ویزای آوسبیلدونگ با کمترین هزینه وارد آلمان شوید. این ویزا یکی از آسانترین و ارزانترین ویزاهای ورود به کشور آلمان است.

در ادامه با این روش بیشتر آشنا میشویم؛

آوسبیلدونگ چیست؟

آوسبیلدونگ (Ausbildung) در واقع دوره آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای در کشور آلمان است. در این دوره 2 تا 3 ساله، مهارت های مورد نیاز برای کار در یک موقعیت شغلی خاص به صورت تئوری و عملی به کارآموزان آموزش داده می‌شود. معمولا در طول دوره آوسبیلدونگ کارآموزان حقوق ماهیانه هم دریافت می‌کنند که بین 500 تا 1200 یورو متغیر است. در طول دوره آموزشی یک کارآموز به عنوان کارمند شناخته میشود و طبق قانون کار آلمان از مزایای قانونی و روزهای تعطیل برخوردار است. فارغ التحصیلان دوره آموزشی، گواهینامه آوسبیلدونگ دریافت می‌کنند و می‌توانند در آلمان و در شغل موردنظرشان به عنوان نیروی کار ماهر مشغول به کار شوند.

مزایای مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

امکان کار و تحصیل به صورت همزمان، با در نظر گرفتن آینده شغلی مطمئن، یک فرصت فوق العاده برای افرادی است که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، به ویژه کسانی که تحصیلات و مهارت خاصی ندارند. دوره آوسبیلدونگ آلمان یک راه مطمئن و عالی برای یادگیری یک مهارت و شغل جدید در بستر فرهنگی و اجتماعی این کشور، کسب درآمد و تجربه کاری و در نهایت گرفتن اقامت آلمان است. 

شرایط پذیرش در دوره آوسبیلدونگ

برای مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ باید از سفارت آلمان در کشور خود یا اداره مهاجرت در آلمان برای گرفتن ویزا درخواست دهید. 

مهمترین شرط پذیرش در این دوره داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 است. 

شرکت در این دوره محدودیت سنی ندارد ولی با توجه به هدف تشکیل دوره های آوسبیلدونگ (آموزش نیروی کار ماهر در جهت جبران کمبود نیروی کار در آلمان) و نسبت به نوع دوره، سنین 14 تا 35 سال بیشترین شانس پذیرش را دارند. این رده بندی سنی با توجه به رشته آموزشی و نوع دوره آموزشی متغیر است. مثلا در رشته پرطرفدار پرستاری، متقاضیان تا 40 سال هم به خوبی پذیرفته می شوند. با این حال در مورد افراد بالای 35 سال ارائه انگیزه نامه قوی میتواند شانس گرفتن ویزا را بالا ببرد.

برای شرکت در آوسبیلدونگ حداقل مدرک نهم، دهم، دیپلم دبیرستان یا دیپلم فنی لازم است. بسته به نوع دوره یکی از مدارک گفته شده از شما درخواست می شود.

مدارک آموزشی مرتبط با رشته درخواستی میتواند شانس شما را برای پذیرش در این دورهها بالا ببرد. مدارکی مثل دوره های آموزشی فنی وحرفه ای ، هلال احمر ،جهاد دانشگاهی و …

تمکن مالی لازم برای گرفتن ویزای آوسبیلدونگ حداقل 860 یورو در ماه است. با توجه به این که معمولا کارآموزان دوره های آوسبیلدونگ حقوق دریافت میکنند، در اکثر موارد همان حقوق دریافتی جایگزین تمکن مالی می شود یا میتواند بخشی از هزینه های زندگی در آلمان را پوشش دهد. بنابراین اغلب ارائه مدارک مبنی بر تمکن مالی بالا لازم نیست.

انواع آوسبیلدونگ آلمان

به طور کلی، سه نوع دوره آموزشی آوسبیلدونگ Ausbildung در آلمان وجود دارد؛

  • آوسبیلدونگ دوگانه یا دواله  (duale)
  • آوسبیلدونگ مدرسه محور یا شولیشه  (schulische) 
  • آوسبیلدونگ دوگانه مطالعاتی (Duales Studium)
  •  

از این سه دوره اکثر افراد برای آوسبیلدونگ دوگانه (دواله) درخواست میدهند. به این دلیل که هم زمان با آموزش در اکثر موارد حقوق هم دریافت میکنند. جزئیات هر سه دوره را با هم بررسی میکنیم؛

آوسبیلدونگ دوگانه کلاسیک  (duale)

دوره دوگانه رایج‌ترین دوره آموزشی آوسبیلدونگ است. آموزش‌های این دوره در دو مکان آموزشی و با ترکیبی از آموزشهای عملی و تئوری انجام می‌شود. کارآموزان در این دوره، مدت زمان مشخصی را در هر هفته(معمولا سه روز)، در یک شرکت یا موسسه مرتبط با رشته خود، به کار و آموختن مهارت‌های عملی می‌پردازند. و بقیه روزهای هفته (معمولا دو روز) در ساعت‌های آموزشی، در مدرسه مهارت‌آموزی، رشته انتخابی خود را به صورت تئوری و نظری یاد می‌گیرند. معمولا در طول دوره دوگانه، به دلیل داشتن کارفرما،مبلغی به عنوان حقوق ماهیانه به کارآموزان داده میشود که بین 500 تا 1200 یورو متغیر است و  تمام یا بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی در آلمان را پوشش می‌دهد. میزان حقوق دریافتی به عوامل بسیاری بستگی دارد، از جمله شهر و موسسه آموزشی، رشته آموزشی، تعداد ساعتهای عملی و تئوری هر رشته و … . فارغ التحصیلان این دوره مدرک معتبری مانند گواهینامه یا دیپلم حرفه‌ای کارآموزی دریافت می‌کنند و در صنایعی مانند تولید، ساخت و ساز و … به عنوان نیروی کار ماهر مشغول به کار می‌شوند. برای شرکت در دوره آسبيلدونگ دوگانه کلاسیک سن حداقل 14 سال و مدرک نهم، دهم دیپلم دبیرستان یا دیپلم فنی کافیست.

زمان شروع دوره‌های آوسبيلدونگ دوگانه از اول آگوست تا اول سپتامبر هر سال است. شرکت‌ها معمولا یک سال پیش از شروع برنامه کارآموزی، شروع به جستجوی کارآموزان می‌کنند. بنابراین بهترین زمان برای اقدام و درخواست پذیرش، یک سال پیش از شروع دوره‌ها است.

رشته‌های پرطرفدار در دوره آوسبیلدونگ دوگانه

حوزه صنعت و تجارت: کارشناس فناوری اطلاعات، بانکدار، آشپز، کارمند مدیریت دفتر، کارمند بیمه، مکانیک صنعتی، فروشنده و … 

حوزه مهارتی: نانوا، آشپز، آرایشگر، ناخنکار، بینایی‌سنج، عکاس، نقاش و …

حوزه کشاورزی: کشاورز، باغبان، جنگلبان و …

حوزه خدمات عمومی: نقشه بردار، کارمند مالیاتی، دفتر اسناد رسمی، معاون اداری، معاون قضایی، نگهبان راه و …

حوزه مشاغل آزاد و لیبرال: دستیار پزشک، دستیار دندانپزشک، دستیار دامپزشک، کارمند داروخانه و … 

آوسبیلدونگ مدرسه‌محور  (schulische)

دوره شولیشه یا آموزش دانش‌محور و درون مدرسه‌ای بر پایه آموزشهای تئوری و عملی در مدرسه فنی‌وحرفه‌ای است. در این دوره آوسبیلدونگ ساعات آموزش‌های تئوری بیشتر از کار عملی است. درسهای عملی و تئوری این دوره در مدرسه‌های تخصصی گذرانده می‌شود. به مدت یک ماه در سال، کارآموزان با توجه به رشته آموزشی خود، برای یادگیری و کار عملی به کارخانه، موسسه، شرکت، بیمارستان و .. می‌روند. البته در رشته های حوزه سلامت و بهداشت مثل پرستاری، دوره‌های آموزش عملی مرتبط هم گذرانده می‌شود. 

در دوره آوسبیلدونگ شولیشه کارآموزان حقوق ندارند، اما به عنوان شهریه ماهیانه 250 یورو دریافت می‌کنند. بنابراین برای شرکت در این دوره ارائه تمکن مالی بیش از 10 هزار یورو لازم است. با این حال در بعضی از رشته‌های پرطرفدار مثل آوسبیلدونگ پرستاری ، کارآموز حقوق نسبتا خوبی هم دریافت میکند.

فارغ التحصیلان این دوره از آوسبیلدونگ پس از اتمام دوره آموزشی خود، گواهینامه و دیپلم حرفهای یا مدرک و گواهینامه کاردانی دریافت میکنند و در مشاغلی مانند پرستاری، بانکداری، آشپزی، طراحی لباس، خیاطی و … مشغول به کار میشوند.

رشته‌های پرطرفدار در دوره آوسبیلدونگ مدرسه‌محور:

حوزه بهداشت: پرستار، پرستار سالمند، گفتار درمانگر، فیزیوتراپ و … 

حوزه خدمات اجتماعی: مددکار اجتماعی، مربی و …

حوزه هنر: طراح گرافیک، طراح مد، طراح ارتباطات، طراح رسانه، موزیسین و …

حوزه رشته های فنی: دستیار فناوری اطلاعات و IT، دستیار فنی داروسازی و …

حوزه زبانهای خارجی: مترجم، خبرنگار و …

آوسبیلدونگ دوگانه مطالعاتی  (Duales Studium)

جدیدترین روش آموزش در دوره‌های آوسبیلدونگ مطالعات دوگانه است. شرکت‌کنندگان در این دوره آوسبیلدونگ به دانشگاه می‌روند و پس از پایان دوره مدرک لیسانس می‌گیرند. در دوره کارآموزی دوگانه مطالعاتی، کارآموزان علاوه بر تحصیل در دانشگاه، در یک موسسه، شرکت یا مرکز آموزشی مهارت عملی را نیز کسب می‌کنند. برای شرکت در این دوره متقاضی حتما باید دیپلم دبیرستان یا دیپلم فنی داشته باشد.

دوره آوسبیلدونگ دوگانه مطالعاتی به دو صورت ارائه شده است. متقاضیان می‌توانند دوره مطالعات دوگانه با آموزش یکپارچه و یا دوره مطالعات دوگانه با تمرین را انتخاب کنند. در هر دوی این دوره‌ها، آموزشها  شامل ترکیبی از دروس دانشگاهی و کارآموزی عملی در شرکت و مرکز مرتبط با رشته آموزشی خواهند بود و کارآموزان علاوه بر شناخت تئوری و نظری، تجربه عملی در رشته خود کسب می‌کنند. تنها تفاوت این دو دوره در این است که در پایان دوره دوگانه مطالعاتی با آموزش یکپارچه، علاوه بر مدرک لیسانس، گواهینامه حرفه ای نیز صادر میشود. ولی در پایان دوره دوگانه مطالعاتی تمرین محور فقط مدرک لیسانس به فارغ التحصیلان داده میشود.

این روش آوسبیلدونگ، روش کارآموزی کلاسیک نیست، اما به دلیل تجربیات عملی در طول دوره و حقوق بالای کارآموزان، در لیست دوره‌های آوسبیلدونگ قرار داده شده است. حقوق و دستمزد ماهیانه این دوره نسبت به دوره آوسبيلدونگ دوگانه کلاسیک بیشتر است. معمولا شرکتی و مرکزی که با آن قرارداد کارآموزی مطالعاتی دارید شهریه و هزینه‌های دانشگاه شما را نیز به عهده میگیرد یا این مبلغ را به صورت دستمزد به شما پرداخت می‌کند. نکته مهم این است که برای شرکت در این دوره‌ها مدرک زبان آلمانی در سطح  C1 لازم است. 

رشته‌های پرطرفدار در دوره آوسبیلدونگ دوگانه مطالعاتی

مدیریت تناسب اندام  (Fitness management)

انفورماتیک کسب و کار  (Business informatics)

مدیریت رویداد  (Event management)

دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان در 330 رشته و حرفه برگزار میشوند که در چند دسته شغلی و مهارتی قرار می‌گیرند. این دستهبندی به طور کلی به صورت زیر است:

حوزه اقتصاد و مدیریت

حوزه حقوق و مدیریت دولتی

حوزه مهندسی و تولید

حوزه برق

حوزه فناوری اطلاعات و IT

حوزه مشاغل ساختمانی

حوزه موسیقی

حوزه نساجی و پوشاک

حوزه حرفه های آزمایشگاهی

حوزه صنعت رسانه

حوزه پرستاری و بهداشت

حوزه مشاغل خدماتی

حوزه حرفه های غذایی

حوزه مهمانداری

حوزه کشاورزی

حوزه محیط زیست

حوزه معماری

در دوره‌های آوسبیلدونگ، شما همزمان با یادگیری مهارت، کار می‌کنید و حقوق و دستمزد دریافت می‌کنید. در پایان دوره، به شما یک مدرک ملی به رسمیت شناخته شده می‌دهند که شانس شما را برای اشتغال به کار و دریافت اقامت دائم آلمان بسیار بالا می‌برد.

مراحل مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

سفارت آلمان معمولاً ویزای آوسبیلدونگ را سریعتر از سایر ویزاها و حدود یک یا دو ماه پس از درخواست صادر می‌کند. پیش از ارسال قرارداد آوسبیلدونگ لازم است هماهنگی‌هایی با اداره مهاجرت و امور خارجیها (Ausländerbehörde) برای دریافت پیش‌تاییدیه انجام شود. با داشتن این پیش‌تاییدیه، ویزای آوسبیلدونگ سریعتر صادر می‌شود.

اولین قدم برای مهاجرت از طریق آوسبیلدونگ انتخاب رشته مورد نظر  و پیدا کردن محل آموزش حرفه‌ای آوسبیلدونگ در شرکت آلمانی است. برای جستجوی دوره‌های کارآموزی آلمان می‌توانید از سایت   https://www.ausbildung.deاستفاده کنید.

باتوجه به وجود حدود 330 آوسبیلدونگ، برای انتخاب دوره بهتر است آوسبیلدونگی را انتخاب کنید که نیاز شغلی بالاتری در آلمان دارد تا سفارت سریعتر به شما نوبت دهد. پس از مهاجرت به آلمان در صورت نیاز با توجه به علاقه شخصی‌تان به رشته و شغلی خاص، می‌توانید آوسبیلدونگ را تغییر دهد.

دومین مرحله آماده سازی مدارک و پیشنیازهای دوره کارآموزی در آلمان است. شما باید قبل از ارسال درخواست همه مدارک لازم را آماده کنید. 

مدارک و اقدامات لازم پیش از ارسال درخواست شرکت در دوره آوسبیلدونگ:

جستجو برای پیداکردن دوره آوسبیلدونگ مناسب و کارفرمای دوره کارآموزی در آلمان

مدرک زبان آلمانی و اثبات مهارت زبان در سطح B2

مدارک مبنی بر تمکن مالی (در صورت لزوم)

مدارک تحصیلی (گواهی دیپلم یا آخرین مدرک تحصیلی، سوابق کاری در صورت وجود، مدارک آموزشی تخصصی در صورت وجود و ..)

مدارک هویتی (پاسپورت، عکس و …)

لگالسازی مدارک توسط ویزامتریک

سومین مرحله ارسال درخواست است. درخواست باید قانع‌کننده باشد و به زبان آلمانی برای موسسه برگزارکننده آوسبیلدونگ در رشته مورد نظر (محل کارآموزی) ارسال شود. درخواست باید همراه با انگیزه‌نامه، رزومه  CV، و گواهینامه‌های ترجمه‌شده به زبان آلمانی باشد.

آنچه در انگیزه‌نامه نوشته میشود بسیار مهم است. شما باید بتوانید دلایل درخواست‌تان را به خوبی و قانع کننده بیان کنید و بگویید چرا می‌خواهید در این رشته تحصیل و کار کنید؟ چرا این مدرسه و موسسه و چرا این شرکت و کارفرما را برای دوره کارآموزی انتخاب کردهاید؟ هرچه انگیزه‌نامه قویتر باشد شانس گرفتن ویزا برای شما بیشتر است.

رزومه شما باید مختصر و مفید باشد و جزئیات دقیق تحصیلی و شغلی، سوابق کاری، سوابق آموزشی و … در آن نوشته شود.

مدرک تحصیلی، گواهی دیپلم و هر گواهینامه آموزشی دیگری که دارید باید به زبان آلمانی ترجمه شده و معادلسازی شوند.

در مرحله ارسال درخواست ممکن است کارفرما برای امضاء و ارسال قرارداد آوسبیلدونگ با شما مصاحبه‌ داشته باشد و از شما بخواهد مدارک خود را معادلسازی کنید. با گرفتن قرارداد از کارفرما بخش مهمی از مسیر دریافت ویزای آوسبیلدونگ را طی کرده‌اید.

چهارمین مرحله دریافت نامه ZAV توسط کارفرما است. ZAV نوعی مجوز کار است که از طرف آژانس استخدام بین‌المللی آلمان (Bundesagentur für Arbeit) صادر می‌شود و به شما اجازه کار در کشور آلمان را می‌دهد. در این مرحله در صورت لزوم باید از آژانس کار فدرال آلمان  (Vorranprüfung)نیز تاییدیه دریافت کنید.

پنجمین مرحله معادلسازی مدارک تحصیلی  است. ممکن است کارفرما از شما بخواهد مدارک تحصیلی خود را با مدرک تحصیلی کشور آلمان معادلسازی کنید. اگر مدرک تحصیلی دانشگاهی داشته باشید این کار را باید توسط پایگاه دادهای آنابین و در صورت نیاز زاب (ZAB) انجام دهید. در صورتی که مدرک تحصیلی شما دیپلم یا مدرک فنی‌وحرفه‌ای است لازم است که معادلسازی مدرک به صورت جداگانه و در ایالت انجام شود. شرایط هر ایالت ممکن است متفاوت باشد. این شرایط را باید در سایت همان  ایالت بررسی کنید.

به طور کلی برای معادلسازی مدرک تحصیلی دیپلم و رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی از طریق آنرکنونگ و مدرک دانشگاهی از طریق سایت آنابین و زاب میتوان اقدام کرد.

ششمین مرحله در مسیر دریافت ویزای آوسبیلدونگ تأیید مدرک توسط سفارت آلمان در ایران (ویزامتریک) است. در این مرحله باید‌ با مراجعه به سایت ویزامتریک نوبت بگیرید و  دو سری کپی مدارکتان را برای تایید به سفارت ببرید. در صورتی که مدارکتان کامل باشد و کسری نداشته باشد، میتوانید با پرداخت هزینه VIP ، روند بررسی تایید مدارک را سربعتر پیش ببرید و ویزای ورود به آلمان را دریافت کنید.

هفتمین مرحله ورود به کشور آلمان و ثبت محل اقامت در این کشور است. حداکثر یک روز پس از ورود به آلمان برای اثبات اقامت قانونی، باید خود را معرفی کنید و اقدامات قانونی لازم مثل ثبت آدرس محل اقامت و… را انجام دهید. 

مراحل پذیرش در دورههای آوسبیلدونگ

  • قرارداد آوسبیلدونگ
  • مصاحبه با کارفرما
  • Meldebescheinigung  . تاییدیه کارفرما (بشاینیگونگ)   
  • Anerkennung . معادلسازی مدارک (آنرکنونگ: تاییدیه مدارک و ارزشیابی)  
  • تاییدیه نهایی بعد از آنرکنونگ (بشاید) Bescheid

دریافت اقامت پس از دوره آوسبیلدونگ آلمان

پس از پایان دوره کارآموزی و گرفتن مدرک، می‌توانید مجوز اقامت خود را به مدت یک سال تمدید کنید تا در این مدت شغل مناسبی در آلمان جستجو کنید. بعد از دو سال کار در کشور آلمان می‌توانید برای اقامت دائم آلمان درخواست دهید. درصورتی‌که حداقل پنج سال در آلمان اقامت داشته باشید، اگر هزینه‌های زندگی خود و خانواده را از طریق یک شغل و درآمد ثابت و منظم تضمین کنید و زبان آلمانی را به خوبی بدانید، میتوانید مجوز اقامت اتحادیه اروپا را دریافت کنید.

آوسبیلدونگ‌های پرطرفدار آلمان

بعضی از مشاغل به دلیل تقاضای زیاد و همچنین درآمد بالا در دوره کارآموزی، پرطرفدارترین رشته‌ها در ویزای آوسبیلدونگ شناخته شده‌اند. این مشاغل بازار کار خوبی در آلمان دارند و در لیست مشاغل پردرآمد آلمان قرار دارند. در ادامه می‌توانید لیست پرطرفدارترین آوسبیلدونگ‌های آلمان را ببینید:

آوسبیلدونگ پرستاری 

آوسبیلدونگ IT و فناوری اطلاعات

آوسبیلدونگ داروسازی

آوسبیلدونگ فیزیوتراپی  

آوسبیلدونگ آرایشگری 

آوسبیلدونگ آشپزی 

آوسبیلدونگ نانوایی 

آوسبیلدونگ هتلداری 

آوسبیلدونگ خیاطی 

آوسبیلدونگ نجاری 

آوسبیلدونگ مکانیک خودرو 

آوسبیلدونگ جوشکاری 

مشاغل برتر آوسبیلدونگ با میانگین حقوق ماهیانه

 

کنترل کننده ترافیک هوایی (6000 تا 8000 یورو)

پلیس (3300 یورو)

متخصص بهداشت دهان و دندان (3300 یورو)

مکانیک هواپیما (3100 یورو)

املاک (3000 یورو)

پرستار (2900 یورو)

کارمند بانک (2500 تا 2900 یورو)

مکانیک کشتی (2700 یورو)

پرستار سالمند (2640 یورو)

راننده کامیون (2500 یورو)

متخصص IT (2400 یورو)

ویزای خوداشتغالی و فریلنسری  (Self-employed and Freelancer)

اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید و در زمینه اقتصاد و راه اندازی کسب و کار فرد خلاقی هستید مهاجرت به آلمان از طریق خوداشتغالی یکی از راه های خوب مهاجرتی برای شماست. کشور آلمان همیشه از ایده‌های خوب و خلاق تجاری استقبال می‌کند و با ارائه وام یا کمکهای مالی رایگان از شروع فعالیتهای اقتصادی نو حمایت میکند.

خود اشتغالی یا Gewerbetreibende در واقع یک نوع سرمایه‌گذاری است که در آن با ارائه یک طرح تجاری قابل قبول و داشتن مبلغی سرمایه، یک بیزینس راه می‌اندازید. برای خوداشتغالی در آلمان باید در یک طرح تجاری یا بیزینس پلن به دولت آلمان ثابت کنید که کسب و کار شما برای این کشور سود و منفعت اقتصادی دارد. درصورت تائید بیزینس پلن، مجوزهای لازم برای شروع کار خود را دریافت می کنید. علاوه بر داشتن سرمایه و بیزینس پلن قوی و مناسب، داشتن سابقه کار مفید و مرتبط نیز بسیار مهم است. برای مهاجرت به آلمان از طریق خوداشتغالی، باید برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان، از طریق کارگزاری ویزامتریک درخواست خود را ثبت کنید.

راه‌اندازی کسب‌وکار یا خوداشتغالی معمولاً در حوزه های ساخت و ساز، تجارت یا فروش است. برای شروع کار در آلمان، شما باید یک کسب‌وکار (Gewerbe) را به صورت ثبت شرکت در این کشور ثبت کنید. در آلمان ثبت شرکت‌ در دسته خوداشتغالی قرار میگیرد.

فریلنسری یا Freiberuflich نوع خاصی از خوداشتغالی است و به تعدادی از مشاغل آزاد محدود می‌شود که اغلب به‌نوعی از خدمات دانشگاهی، علمی یا خلاقانه مرتبط هستند. فریلنسری در واقع انجام کار به صورت فردی و آزاد است و در آن کسب‌وکار و فعالیت جدیدی راه‌اندازی نمی‌شود. افراد فریلنسر می‌توانند در هر کدام از دسته های شغلی از جمله پزشکی، دندانپزشکی، معماری، هنر، روزنامهنگاری، رقصندگی، وکلا و … قرار بگیرند. فریلنسینگ در کشور آلمان نیازی به ثبت شرکت و ثبت کسب‌وکار ندارد. برای گرفتن ویزای فریلنسری ، باید تخصص و مهارت‌های خوبی داشته باشید و ثابت کنید که در حوزه شغلی مورد نظر  مفید خواهید بود. علاوه بر این در این روش مهاجرتی برخلاف سایر روش‌های مهاجرت کاری، به دلیل نداشتن قرارداد کاری از کارفرمای آلمانی، باید تمکن مالی کافی برای تأمین هزینه های انجام پروژه کاری و زندگی در آلمان را داشته باشید.

مراحل دریافت ویزای فریلنسری:

جمع‌آوری و ترجمه مدارک مورد نیاز (مدارک تحصیلی، سوابق کاری و مدارک مربوط به تمکن مالی) 

تشکیل پرونده در سفارت آلمان و تحویل مدارک

ارسال پرونده به اداره‌های مهاجرت، بازرگانی و صنایع آلمان توسط سفارت جهت کسب تاییدیه و موافقت این اداره ها

صدور ویزا توسط سفارت (حدود 60 روز بعد از مصاحبه)

سفر به آلمان و درخواست ویزای کار به صورت آزاد در دفتر خارجیان محلی

اخذ ویزای کار و اجاره محل مناسب برای کار

پس از سه سال کار و فعالیت در آلمان، می توانید برای خودتان و اعضای خانواده درخواست اقامت دائم بدهید. پذیرش این درخواست مشروط به داشتن عملکرد مثبت و مفید تجاری، پرداخت حق بیمه و ارائه مدرک زبان آلمانی B2 است.

ویزای بلوکارت آلمان  (Blue Card)

بلو کارت آلمان یا کارت آبی اتحادیه اروپا در واقع یک نوع مجوز اقامت برای اهداف ویژه است. بلوکارت اتحادیه اروپا برای افراد خاصی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا صادر میشود که با هدف اشتغال به کار در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا، برای دریافت ویزای بلوکارت درخواست دادهاند. بنابراین کارت آبی اجازه اقامت قانونی شهروندان سایر کشورها در حوزه اتحادیه اروپا به منظور تامین کمبود نیروی کار ماهر و متخصص است. همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به جز ایرلند، انگلستان و دانمارک، کارت آبی اتحادیه اروپا را صادر می کنند. 

مجوز کار و اقامت بلوکارت آلمان برای افراد بسیار ماهر صادر میشود که مدرک دانشگاهی معتبر از یکی از دانشگاههای آلمان را دارند یا مدرک آنها با مدارک آلمانی معادلسازی شده است. علاوه بر مدرک دانشگاهی، مدرک زبان آلمانی، سابقه کاری مرتبط و مفید و همچنین دریافت جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی مورد نیاز است. به این نکته توجه داشته باشید که میزان حقوق و دستمزد شما در قرارداد کاری باید حداقل بین 44000 تا  56400 یورو بدون پرداخت مالیات باشد. در صورت نداشتن جاب آفر باید با دریافت ویزای جستجوی کار، به آلمان سفر کنید و با یافتن کار مناسب و اشتغال به کار بعد از یک سال برای دریافت بلوکارت درخواست دهید.

با داشتن بلوکارت آلمان می‌توانید تا 90 روز بعد از اتمام تاریخ قرارداد کاری در این کشور بمانید. همچنین میتوانید 21 تا 33 ماه بعد از اخذ بلوکارت برای اقامت دائم آلمان درخواست دهید. دارندگان بلوکارت آلمان می توانند تا یک سال از اتحادیه اروپا خارج شوند بدون اینکه اجازه اقامت در آلمان یا کشورهای حوزه اتحادیه اروپا را از دست بدهند. دارندگان کارت آبی آلمان این حق را دارند که بعد از 18 ماه اقامت در آلمان، در یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا اقامت داشته باشند. با داشتن این کارت، میتوانید از هر 6 ماه، سه ماه را در سایر کشورهای اتحادیه اروپا زندگی کنید. همچنین همه افراد خانواده شخص دارنده بلوکارت، میتوانند بدون نیاز به مهارت زبان آلمانی او را همراهی کنند و اجازه تحصیل و کار در آلمان را خواهند داشت.

صدور کارت آبی اتحادیه اروپا محدود بوده و میتوان گفت بر اساس شایستگی متقاضیان است. هر چه مدرک دانشگاهی و سوابق شغلی بهتری داشته باشید و مهارت و تخصص شما بیشتر مورد نیاز بازار کار باشد، شانس بیشتری برای دریافت بلوکارت خواهید داشت.

بعضی از مشاغلی که بیشتر از همه در کشور آلمان با کمبود نیروی ماهر مواجه هستند و از طریق آنها میتوانید برای گرفتن بلو کارت اقدام کنید:

مهندسین و متخصصان IT

طراحان داخلی و معماران 

متخصصین حوزه پزشکی، بهداشت و سلامت

ریاضیدانان

دانشمندان و محققان به ویژه دانشمندان علوم طبیعی

مهندسین علمی

متخصصان ترافیک و برنامه ریزی شهری 

مراحل دریافت ویزای بلوکارت آلمان :

تهیه مدارک لازم شامل نامه جاب‌آفر، مدارک دانشگاهی، مدارک شغلی و هویتی

مراجعه به سفارت آلمان در ایران

ثبت درخواست اخذ ویزا

دریافت ویزا و سفر به آلمان

ثبت درخواست و اقدام برای گرفتن مجوز اقامت

ویزای اوپر آلمان (Au Pair and Internship) 

ویزای Au Pair برای افراد زیر 27 سال صادر میشود که به فرهنگ و زندگی آلمانی علاقه‌ دارند و می خواهند در یک خانواده آلمانی کار  و زندگی کنند. اوپرها با زندگی در کنار یک خانواده آلمانی، در ازای کمک به آن خانواده در کارهای خانه، از آنها دستمزد، غذا و اقامت رایگان می‌گیرند. ویزای اوپر به مدت 6 ماه تا یک سال اعتبار دارد و قابل تمدید نیست.

این ویزا فرصت بسیار خوبی برای کسانی است که علاقه دارند زبان و فرهنگ آلمانی را در محیط مناسب و به‌ صورت کاربردی و ملموس یاد بگیرند و از این طریق برای گرفتن سایر ویزاها و اقامت کشور آلمان اقدام کنند.

دوره‌های انترنی و کارآموزی هم دوره‌های کاربردی و بسیار خوبی هستند برای دانشجویان و دانش‌آموزانی که می خواهند علاوه بر گرفتن حقوق و دستمزد، سابقه ‌کار کسب کنند و برای دریافت ویزای کاری آلمان از آن استفاده کنند.

ویزای برنامه انتقال درون‌شرکتی  (ICT)

یکی از روش‌های مهاجرت کاری به آلمان، برنامه انتقال درون‌شرکتی (intra-corporate transfer) یا ICT است. اگر در یک شرکت بین‌المللی کار میکنید و آن شرکت یک شعبه یا نمایندگی در کشور آلمان دارد، این روش مهاجرت کاری برای شما مناسب است. از طریق برنامه انتقال درون شرکتی می‌توانید در شعبه‌های از شرکت یا سازمانی که در آن مشغول به کار هستید، در کشور آلمان یا سایر کشورهای اروپایی کار کنید. برای استفاده از روش مهاجرتی ICT ، شما باید مدیر، نیروی ماهر و متخصص یا کارآموز شرکت و سازمان خود در خارج از اتحادیه اروپا باشید و توسط این شرکت برای ادامه کارتان به اروپا اعزام شوید. در این صورت کارت انتقال درون‌شرکتی یا ICT Card  با مدت زمان مشخص برای شما صادر می‌شود.

کارت ICT آلمان برای افرادی مناسب است که در یکی از شعب سازمانها یا شرکتهای آلمانی مشغول به کار هستند و می‌خواهند با همین هدف و برای کار وارد خاک آلمان شوند. این کارت در واقع یک مجوز معتبر برای اقامت کاری در این کشور است و به شخص واجد شرایط اجازه کار و اقامت در آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را می‌دهد.  کارت ICT آلمان مجوز اقامت موقت 1 تا 3 ساله را در اختیار مدیران، افراد ماهر و متخصص و حتی کارآموزان در روش انتقال درون‌شرکتی به آلمان قرار می‌دهد. 

مجوز اقامت موقت درون‌شرکتی آلمان علاوه بر کارت ICT، نوع دیگری هم دارد با عنوان کارت ICT Mobility که شامل جابه‌جایی اعضای شرکتها، از کشورهای اروپایی به خاک آلمان می‌شود و مجوز 2 سال اقامت موقت در این کشور را فراهم می‌کند. دارنده این کارت می‌تواند با هدف کار و تجارت از یک کشور عضو اتحادیه اروپا به کشوری دیگر نقل مکان کند. این نوع مجوز اقامت موقت، برای افرادی مناسب است که از شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا نیستند، اما در شعب و نمایندگیهای خارجی شرکت‌های اروپایی به ویژه آلمان مشغول به کار هستند.

کارت ICT آلمان، در سرتاسر کشورهای حوزه شنگن باارزش است و فعالیت در دنیای تجارت را برای دارنده این کارت آسانتر می‌کند.

شرایط دریافت کارت ICT

متقاضی باید شهروند یکی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا باشد.

متقاضی باید مدیر، نیروی متخصص و یا کارآموز رسمی سازمان و شرکت باشد.

انتقال درون‌شرکتی باید با تأیید آژانس کاریابی فدرال آلمان (The Federal Employment Agency of Germany) انجام شود.

متقاضی باید قرارداد کاری معتبر برای مدت زمان اقامت در آلمان داشته باشد.

شرکت یا سازمان مربوط به کارفرما باید متعلق به شرکتی در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد.

متقاضی باید حداقل به مدت 6 ماه در شرکت مورد نظر مشغول به کار باشد.

مدت زمان قرارداد برای گرفتن کارت ICT آلمان، باید بین سه ماه تا یک سال برای کارآموز و سه ماه تا سه سال برای مدیران و متخصصان باشد.

برای گرفتن کارت ICT باید ابتدا ویزای ملی نوع D آلمان (Germany National visa) صادر شود.

شرایط دریافت کارت ICT Mobility

متقاضی باید به‌ عنوان کارآموز، نیروی متخصص و یا مدیر در شرکت یا سازمان میزبان در کشور آلمان درخواست دهد.

متقاضی باید مهارت زبان آلمانی در سطح B2 داشته باشد.

انتقال متقاضی از سایر کشورهای اروپایی به آلمان باید با تأیید آژانس کاریابی فدرال آلمان انجام شود.

متقاضی برای مدت انتقال و اقامت در آلمان باید قرارداد کاری داشته باشد.

متقاضی می‌تواند بیشتر از 90 روز در آلمان مشغول به کار باشد.

مدت زمان اخذ کارت ICT Mobility ، بیشتر از 3 ماه است.

ویزای کار برای رشته‌های حوزه پزشکی و  پیراپزشکی

برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی و پیراپزشکی که قصد دارند در آلمان کار کنند، ۳ روش مهاجرتی وجود دارد؛

ویزای A17 :

اگر مدرک تحصیلی شما به تائید آنرکنونگ (anerkennung) نرسیده باشد و نیاز به معادل‌سازی مدرک داشته باشید میتوانند برای کار در آلمان ویزای A17 بگیرند. افرادی که مدارکشان به طور کامل توسط آنرکنونگ (ارزشیابی و تأییدیه مدارک تحصیلی، مهارتی و حرفه‌ای) تأیید نشده باشد، برای گرفتن مجوز کار در کشور آلمان، لازم است یک دوره پیش نیاز بگذرانند و رشته تحصیلی خود را معادل‌سازی کنند. با داشتن ویزای A17 آلمان، متقاضیان یک دوره آموزشی 6 تا 18 ماهه به صورت عملی و تئوری می‌گذرانند تا بتوانند به عنوان یک پزشک، پرستار، ماما و … مجوز کار در آلمان را دریافت کنند. بعد از گذراندن این دوره، مجوز اقامت متقاضیان با عنوان ویزای جستجوی کار (job seaker) به مدت یک سال تمدید خواهد شد تا بتوانند در این مدت، شغل مورد نظر خود را در آلمان پیدا کنند.

با ویزای A17، امکان اشتغال به کار هم‌زمان با گذراندن دوره وجود دارد و میتوانید در حوزه تخصصی خودتان، بیشتر از ۱۰ ساعت در هفته کار کنید.

ویزای جاب آفر ویژه کادر درمان

افرادی که مدارکشان مورد تأیید آنرکنونگ و کشور آلمان قرار گرفته می‌توانند از ابتدا با گرفتن جاب آفر وارد آلمان شوند. در این روش مهاجرتی پس از ارائه مدارک یک ویزای سه ماهه به شما داده می‌شود که با داشتن آن هم‌زمان با گذراندن یک دوره ۶ الی ۱۲ ماهه در آلمان، در شغل مورد نظر و با کارفرمایی که به شما جاب آفر داده کار خواهید کرد و درآمد خواهید داشت. در این مدت باید برای تبدیل ویزا به بلوکارت یا تمدید ویزا برای اقامت اقدام کنید.

ویزای بلوکارت برای رشته‌های پزشکی:

افرادی‌ که از دانشگاههای معتبر در حوزه پزشکی فارغ التحصیل شده‌اند و پیشنهاد شغلی با حقوق حداقل ۴۳۹۹۲ یورو در سال دریافت کرده‌اند، می‌توانند با داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 ، با گرفتن بلوکارت به کشور آلمان مهاجرت کنند.

ویزای کار ویژه متخصصین  IT

اگر در یکی از رشته های حوزه IT تخصص دارید، میتوانید از سه مسیر مهاجرتی به آلمان سفر کرده و در این کشور کار کنید. نوع ویزایی که دریافت میکنید به مهارتهای شغلی و نوع جاب‌آفر شما بستگی دارد. این ۳ راه شامل موارد زیر هستند:

اخذ اقامت دائم از طریق بلوکارت BlueCard برای افراد متخصص با مدرک دانشگاهی معتبر در زمینه IT   (AufenthG 18b2)

در این روش متقاضی باید جاب‌آفری با حقوق سالانه حداقل ۴۵,۵۵۲ یورو داشته باشد. در این صورت میتواند برای گرفتن ویزای بلوکارت اقدام کند.

اخذ اقامت موقت از طریق اسکیل ورکر skill worker یا نیروی کار ماهر، برای متخصصینIT  با مدرک دانشگاهی یا مدرک معتبر فنی وحرفه‌ای در زمینه IT   (AufenthG 18b1) 

در این روش نیز متقاضی باید از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد شغلی داشته باشد.مدرک و دانش زبان آلمانی در سطح B1 مورد نیاز است. علاوه بر این مدرک تحصیلی متقاضی باید در سیستم آنابین بررسی و تایید شود. ( anabin: پایگاه دادهای برای بررسی و تایید مدراک دانشگاهی در آلمان)، در صورت عدم تایید در سیستم آنابین، مدرک تحصیلی باید توسط موسسه زاب تایید شود. (ZAB : در صورت عدم وجود دانشگاه مورد نظر در پایگاه داده آنابین، مدرک تحصیلی باید در آلمان تایید شود و این کار توسط موسسه زاب انجام میشود.)

اخذ اقامت موقت برای متخصصینIT  با ارائه سوابق کاری مرتبط (حداقل ۳ سال سابقه کار مفید و حرفه‌ای در حوزه IT در طول 7 سال گذشته) (AufenthG 19c2 & BeschV 6) 

افرادی که مدرک دانشگاهی یا فنی وحرفه‌ای در حوزه IT ندارند، ولی دوره‌های آموزشی مرتبط با این رشته را گذرانده‌اند، با ارائه سابقه کار مفید حتی در صورت نداشتن مدرک معتبر آموزشی، می توانند برای مهاجرت به آلمان و دریافت ویزای متخصصین IT اقدام کنند. در این روش علاوه بر مدرک زبان B1 ، باید جاب آفری با حقوق سالانه حداقل ۵۰۷۶۰ یورو داشته باشند. در صورتی که زبان عمومی در محل کار انگلیسی باشد و یا با نظر و تایید کارفرما، ارائه مدرک زبان آلمانی لازم نیست. در این روش نیز اقامت موقت بوده و 4 سال اعتبار دارد. که با تمدید قرارداد کاری قابل تمدید خواهد بود.

بهترین شرکتها در آلمان برای کار و دریافت جابآفر در رشته فناوری اطلاعات و IT :

SAP

Deutsche Telekom

Siemens

BMW

Bosch

Daimler

Volkswagen

Deutsche Bank

Allianz

Siemens Healthineers

Telefónica Deutschland

Continental

Commerzbank

ProSiebenSat.1 Media SE

ThyssenKrupp

Lufthansa

Axel Springer

Zalando

Beiersdorf

Adidas

رایجترین مشاغل مورد نیاز در حوزه IT در آلمان:

مدیر سیستم، مدیر پایگاه داده، مدیر پروژه، مدیر شبکه، توسعه دهنده نرم افزار، توسعه دهنده وب، مشاور فناوری اطلاعات، تحلیلگر امنیت، تحلیلگر کسب و کار و طراح UX از رایجترین مشاغل مورد نیاز آلمان در حوزه فناوری اطلاعات هستند :

Softwareentwickler

Systemadministrator

Datenbankadministrator

IT-Consultant

Webentwickler

Projektmanager

Netzwerkadministrator

Security Analyst

Business Analyst

UX-Designer

جستجوی موقعیت شغلی در زمینه  IT:

https://www.make-it-in-germany.com/en/working-in-germany/professions-in-demand/career-it-specialists

ویزای تحقیقاتی  (Visum zum Forschen)

در کشور آلمان، دانشگاهها، مراکز و مؤسسات تحقیقاتی متعدد و بسیار معتبر بین المللی وجود دارد که هر سال هزینه قابل توجهی را صرف پروژه‌های تحقیقاتی می‌کنند. به همین دلیل پژوهشگران بسیاری از سراسر دنیا، برای استفاده از امکانات پژوهشی این موسسات، اقامت موقت این کشور را دریافت می‌کنند. اگر شما قصد دارید با هدف تحصیل یا تحقیق و پژوهش علمی وارد دانشگاه یا موسسسات آلمان شوید، ویزای تحقیقاتی برایتان مناسب است. 

کشور آلمان با طراحی ویزای تحقیقاتی، امکان کار و تحصیل در پروژههای تحقیقاتی را برای افراد نخبه و محقق فراهم کرده است. این فرصت مطالعاتی برای دانشجویان مقطع دکترا، پسا دکترا و دانشمندان و نخبگان توسط موسسات تحقیقاتی در آلمان ایجاد شده است. ویزای تحقیقاتی یا  Visa for Research،  فرصت‌های کوتاه‌مدت تحصیلی را هم شامل می‌شود. برای استفاده از این ویزا، ابتدا باید ویزای نوع D آلمان را داشته باشید. با ویزای نوع D اقامت موقت 3 ماهه آلمان را دریافت می‌کنید و پس از ثبت محل اقامت در آلمان، برای ویزای تحقیقاتی درخواست می‌دهید. نکته قابل توجه این است که ویزای تحقیقاتی آلمان، به طور ویژه برای شهروندان کشورهای غیر اتحادیه اروپا طراحی شده است. برای استفاده از این فرصت کاری و تحصیلی به عنوان یک محقق و دریافت ویزای تحقیقاتی باید شرایطی ویژه‌ای داشته باشید. مهمترین شرط لازم برای درخواست و دریافت ویزای تحقیقاتی داشتن قرارداد با یکی از دانشگاههای آلمان یا یکی از موسسات تحقیقاتی مانند  Fraunhofer, Max Planck ،   Helmholtz or Leibniz است. با داشتن ویزای تحقیقاتی آلمان می‌توانید به عنوان پژوهشگر و یا به ‌عنوان معلم در موسسات تحقیقاتی مشغول به کار شوید.

ویزای تحقیقاتی آلمان در سه نوع صادر می‌شود. نوع ویزا بر اساس مبلغ قرارداد تعیین می‌شود. اگر مبلغ قرارداد شما با موسسه تحقیقاتی بیشتر از ۵۶,۴۰۰ یورو باشد و مدرک تحصیلی از دانشگاههای معتبر داشته باشید، می‌توانید برای گرفتن ویزای بلوکارت اتحادیه اروپا Blue Card EU درخواست دهید. برای بعضی مشاغل مانند دانشمندان علوم طبیعی، متخصصان IT ، ریاضیدانان، مهندسان و پزشکان حقوق سالانه ۴۳۹۹۲ یورو  برای درخواست بلوکارت کافی است. بلوکارت برای ویزای تحقیقاتی آلمان، برای مدت زمان قرارداد کاری (به اضافه سه ماه برای تمدید قرارداد کاری یا جستجوی کار جدید) صادر می‌شود و در طول یک دوره چهار ساله معتبر است.

بسیاری از متقاضیان این ویزا افرادی هستند که با میخواهند هدف تحصیل در دوره دکتری یا پست دکتری به آلمان بروند. این افراد هم باید در ابتدا با دانشگاه یا مؤسسه موردنظر خود قرارداد امضا کنند. این قرارداد، هم به عنوان دعوت‌نامه تحصیلی و هم به عنوان پذیرش معتبر است. در این صورت متقاضی ویزای PhD دریافت میکند.

در صورتی که مبلغ قرارداد کمتر از ۵۶,۴۰۰ یورو  در سال باشد، ویزای تحقیقاتی Research Visa برای شما صادر میشود.

موسسات تحقیقاتی آلمان سالانه هزینههای خوبی را برای تحقیقات و پژوهش در زمینههای مختلف علوم در نظر میگیرند. برای یافتن فرصتهای تحقیقاتی در آلمان میتوانید از طریق سایت   www.research-in-germany.orgجستجو کنید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحقیقاتی آلمان:

قرارداد با سوی مؤسسه تحقیقاتی مورد تأیید  BAMF

تأییدیه پژوهشکده مبنی بر انجام پروژه تحقیقاتی 

ارائه مدارک و مستندات تحصیلی و پژوهشی متقاضی

اثبات سطح علمی و مهارتی (مدرک دانشگاهی، سوابق کاری و پژوهشی و …)

رزومه (CV) تحصیلی،کاری و  پژوهشی 

اعلام مؤسسه تحقیقاتی برای تامین و پوشش همه هزینه‌های پروژه (Declaration)

فرم درخواست و اظهارنامه که توسط کارفرما پر شده

قرارداد کاری با کارفرمایی در حوزه اتحادیه اروپا با حداقل یک سال اعتبار و حداقل دستمزد ۵۶,۴۰۰ یورو  (برای ویزای بلوکارت)

 ارائه حداقل 5 سال سوابق کاری مرتبط با رشته تحصیلی (برای ویزای بلوکارت)

 سوابق پرداخت بیمه درمانی (برای ویزای بلوکارت)

عدم سوءپیشینه و اثبات عدم اقدام در جهت تهدید امنیت و سیاست‌های عمومی و سلامت دولت آلمان (برای ویزای بلوکارت)

مدارک مربوط به مهارت‌های زبانی که پایان‌نامه، طبق آن نوشته می‌شود (برای ویزای PhD)

 ریزنمرات تحصیلی (برای ویزای PhD)

 ارائه نامه پذیرش دانشگاه (برای ویزای PhD)

مدارک هویتی (پاسپورت معتبر، عکس و …)

گواهی بیمه سلامت

 مدارک مبنی بر تمکن مالی 

مراحل اخذ ویزای تحقیقاتی آلمان:

ترجمه مدارک (مدارک تحصیلی، سوابق کاری و پژوهشی و …)

دریافت قرارداد از دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی در آلمان

درخواست و دریافت ویزای نوع  D 

ورود به آلمان

ثبت آدرس محل اقامت در اداره ثبت آلمان

مراجعه به اداره اتباع خارجی در آلمان و گرفتن اجازه اقامت تحقیقاتی 

پس از ورود به کشور آلمان، حداکثر 3 ماه فرصت دارید که آدرس محل اقامت جدیدتان را ثبت کنید و برای دریافت مجوز اقامت در آلمان (residence permit) اقدام کنید. برای گرفتن مجور اقامت باید مدارک (قرارداد میزبانی، مدارک زبان و …)، اجاره‌نامه (rental agreement) و اصل گواهی رجیستری پلیس(police registration certificate)  را ارائه دهید.

مدارک و درخواست شما برای اقامت توسط مقامات مسئول بررسی میشود و در صورت کامل شدن پروسه بدون هیچ مشکلی، ویزای تحقیقاتی برای شما صادر میشود. با این ویزا می‌توانید حداقل یک سال با هدف کار علمی  و تحقیقات در خاک آلمان بمانید. 

ویزای سرمایه‌گذاری (Investitionsvisum)

سرمایه‌گذاری در آلمان روش‌های مختلفی دارد. اما همه این روش‌ها مهاجرتی نیستند و نمی‌توانید از طریق آنها اقامت این کشور را بگیرید. روش‌هایی مانند افتتاح حساب پس‌انداز ، خرید ملک، خرید اوراق قرضه، خرید سهام و … نمونه هایی از روش‌های سرمایه‌گذاری هستند که به دریافت اقامت آلمان منجر نمی‌شوند. روش‌های سرمایه گذاری در آلمان معمولا بسیار گران و پرهزینه هستند. این کشور در سال 2020 یک روش سرمایه‌گذاری مهاجرتی را به نام برنامه ویزای طلایی معرفی کرد. هدف این برنامه جذب سرمایه‌گذاران خارجی در جهت توسعه و رشد اقتصادی آلمان در بلند مدت است. برنامه ویزای طلایی به کارآفرینان خلاق و سرمایه‌گذاران اجازه میدهد تا از طریق سرمایه‌گذاری کلان در اقتصاد آلمان اقامت این کشور را دریافت کنند. به این منظور، سرمایه‌گذاران باید مبلغی در حدود دو میلیون یورو در یک پروژه املاک و مستغلات یا حدود یک میلیون یورو در یک استارتآپ یا شرکت آلمانی سرمایه‌گذاری کنند.

در حال حاضر، تنها روش مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری که میتواند اقامت این کشور را به همراه داشته باشد، ویزای خوداشتغالی است. 

گرفتن ویزای خوداشتغالی (Self-employment Visa) به دو روش ممکن است؛

ثبت شرکت  (Business Set-up) 

فعالیت آزاد و فریلنسری  (Freelance)

ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت، بهترین روش‌ سرمایه‌گذاری در آلمان و دریافت اقامت این کشور است. دولت آلمان همیشه از ایده‌های سودآور و خلاقانه اقتصادی و تجاری حمایت می‌کند و شرایط خوبی برای صاحبان مشاغل و کارآفرینان فراهم کرده است. 

برای ثبت شرکت در آلمان باید یک بیزنس پلن و طرح اقتصادی خلاقانه و قوی داشته باشید تا بتوانید دولت آلمان را قانع کنید که طرح و برنامه شرکت شما در رشد اقتصادی این کشور بسیار تاثیرگذار است. ضمنا شرکت شما باید کارآفرین باشد و برای حداقل 5 شهروند آلمانی موقعیت شغلی ایجاد کند.

با توجه به حمایتهای دولتی و شرایط خوب و قابل توجه اقتصادی آلمان، بهترین و مناسبترین روش سرمایه‌گذاری در آلمان ثبت شرکت است. امکان راه‌اندازی و ثبت شرکت در آلمان نیز مانند هر جای دنیا بسته به نوع و محدودیت شرکت ثبت شده، شرایط متفاوتی دارد. معمولا شرکت ثبت شده در آلمان در این چند دسته قرار میگیرد: 

شعبه یا نمایندگی از یک شرکت  (Branch Offices)

شرکت با مسئولیت محدود  (GmbH)

شرکت مشارکتی  (Partnership)

شرکت سهامی  (AG)

ثبت شرکت با مسئولیت محدود (GmbH)، برای گرفتن اقامت آلمان روش مناسب‌تری است و بیشتر مورد توجه متقاضیان مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری قرار گرفته است. شرکتهای راه‌اندازی شده در آلمان توسط مهاجرین این کشور، بیشتر در زمینه‌های نرم‌افزار و فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک بوده است.

با این روش مهاجرتی به شما اقامت موقت آلمان داده می‌شود. بعد از سه سال کار و فعالیت در آلمان، می توانید برای اقامت دائم و بعد از 6 تا 8 سال برای شهروندی این کشور درخواست دهید.

شرایط ثبت شرکت در آلمان

سن 18 تا 45 سال (حداقل سن مجاز برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری 18 سال است و با اینکه محدودیتی برای حداکثر سن متقاضیان اعلام نشده، اما اگر متقاضی بیشتر از  45 سال دارد، باید در مورد شرایط و سن بازنشستگی با ادارۀ مهاجرت آلمان به توافق برسد و بتواند ثابت کند که توانایی مدیریت کسب و کار خود را دارد.)

ارائه طرح تجاری یا بیزنس پلن قوی

مدرک تحصیلی مرتبط با بیزنس و فعالیت شرکت

سابقه‌کار مرتبط با بیزنس و فعالیت شرکت

مدرک زبان آلمانی الزامی نیست

مبلغ سرمایه‌گذاری حداقل 360 هزار یورو برای راه‌اندازی کسب و کار

فعالیت آزاد و فریلنسری 

این روش در واقع یک روشِ مهاجرت کاری به آلمان است ولی یکی از زیرمجموعه های ویزای خوداشتغالی است، بنابراین در اینجا هم به آن اشاره می کنیم. برای فعالیت فریلنس در آلمان، می‌توانید در زمینه شغلی و مهارتی خود به صورت آزاد و خوداشتغال کار کنید. تمامی فعالیتها و خدمات شما با نام شخصی شما به مشتری‌ها و مراجعه کننده ها ارائه می‌شود. پرداخت مالیات، بیمه تامین اجتماعی و سایر کارهای قانونی را باید با وزارت کار آلمان هماهنگ کنید.

در این روش مهاجرتی به شما اقامت موقت سه ساله داده می‌شود. بعد از سه سال کار در آلمان می‌توانید برای اقامت دائم درخواست دهید.

مراحل گرفتن ویزای سرمایه گذاری

ارائه یک طرح تجاری و بیزنس‌پلن قوی به اتاق بازرگانی آلمان

تشکیل پرونده در سفارت آلمان و ارائه مدارک لازم

ارسال پرونده توسط سفارت به اداره‌های بازرگانی و  مهاجرت آلمان برای کسب تاییدیه و موافقت این اداره ها

صدور ویزا حدود ۲ ماه بعد از مصاحبه توسط سفارت

حضور در آلمان

اجاره و تعیین محل زندگی و محل کار

افتتاح حساب بانکی شخصی، دریافت بیمه کار، دریافت مجوز اقامت موقت یک ساله (هر سال قابل تمدید است.)

ثبت شرکت با مسئولیت محدود و افتتاح حساب بانکی برای شرکت با موجودی حساب حداقل ۱۲۵۰۰ یورو

در پایان سال سوم فعالیت، در صورت عملکرد مثبت اقتصادی (گردش مالی حداقل ۳۶ هزار یورو در سال) و همچنین پرداخت بیمه و مالیات و تسلط به زبان آلمانی در سطحB1  ، میتوانید برای خود و خانواده تان مجوز اقامت دائم آلمان را دریافت کنید.

خلاصه‌ای از مهم‌ترین شرایط و روشهای مهاجرت به آلمان از طریق کار

ویزای کاری آلمان مناسب افرادی است که هدفشان کار در کشور آلمان و در نهایت دریافت اقامت دائم این کشور است. در اکثر روشهای مهاجرت کاری به آلمان، به مدرک دانشگاهی و سابقه شغلی مرتبط نیاز دارید. اما اگر مدرک تحصیلی‌تان دیپلم است، باز هم مسیر مهاجرت به آلمان با شرایط سنی خاص برای شما باز است.

در صورتی که شما با داشتن مدرک دانشگاهی می‌خواهید در کشور آلمان کار کنید، معمولا باید کار مورد نظر با مدرک و رشته تحصیلی و همچنین سابقه کاری شما مرتبط باشد. با توجه به رشته تحصیلی و شغلی، می‌توانید از چند روش برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنید. این روش‌های مهاجرتی با توجه به افرادی که می‌توانند از این روش ها استفاده کنند تقسیم بندی شده است:

  1. مهاجرت کاری از طریق ویزای بلوکارت آلمان
  2. ویزای کاری جاب آفر برای رشته‌های تخصصی بهداشت و سلامت، پزشکی و پیراپزشکی
  3. ویزای کاری جاب آفر برای متخصصین در رشته های  IT
  4. ویزای کار خوداشتغالی، فریلنسر و کسب‌وکار شخصی
  5. مهاجرت کاری با دریافت کارت ICT آلمان

با هر روش‌ مهاجرت کاری که به کشور آلمان سفر کنید و پیشنهاد شغلی دریافت کنید، می توانید همه اعضای خانواده را نیز همراه خود به آلمان ببرید.

در برنامه های مهاجرتی آلمان، حتی برای کسانی که مدرک تحصیلی دانشگاهی ندارند هم امکان مهاجرت به این کشور فراهم شده است. اگر مدرک دانشگاهی ندارید و آخرین مدرک تحصیلی شما حداقل دیپلم است(حتی با مدرک دانشگاهی)، می توانید با شرکت در دوره های آوسبیلدونگ به آلمان مهاجرت کنید.

با ویزای آوسبیلدونگ در یک دوره آموزش فنی و حرفه‌ای در آلمان ثبت نام می کنید. ویزای آوسبیلدونگ یک ویزای آموزشی و کاری است که به شما مجوز اقامت کاری و تحصیلی در آلمان را می دهد. یعنی هم زمان با آموزشهای تئوری و عملی در رشته مورد نظر، می‌توانید در صورت موافقت کارفرما در مرکز آموزش عملی خود کار کنید و درآمد هم داشته باشید. 

مهم‌ترین شرایط برای دریافت ویزای کاری آلمان

سن: بستگی به روش مهاجرتی دارد ولی به طور کلی شانس گرفتن ویزا برای 18 تا 45 سال بیشتر است.

مدرک و دانش زبان آلمانی

 حداقل در سطح B1 آلمانی

تمکن مالی

 میزان توانایی مالی در هر روش مهاجرتی متفاوت است.

سابقه‌کار

 میزان سوابق کاری مفید و مرتبط با رشته تحصیلی و شغل پیشنهادی با توجه به نوع ویزا و روش مهاجرتی متفاوت است.

جاب آفر

در بیشتر روش‌های مهاجرت کاری داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای آلمانی الزامی است.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کار آلمان

مدارک هویتی (دو قطعه عکس، پاسپورت معتبر و مدتدار، کارت ملی و مدارک شخصی مثل سند ازدواج و …)

مدارک تحصیلی (مدارک مقاطع مختلف تحصیلی، ریز نمرات و …)

مدارک شغلی (سوابق کاری، سوابق بیمه مرتبط و …)

رزومه و CV (نشان‌دهنده مدارک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط)

انگیزه نامه (توضیح دقیق و کامل در مورد هدف از مهاجرت به آلمان و مدت زمان اقامت در این کشور)

قرارداد کار یا جاب آفر (با جزئیات کامل در مورد عنوان شغلی، حقوق سالانه و شرح مفصلی از نوع کار و وظایف کاری در آلمان)

مدارک مربوط به تمکن مالی (سپرده بانکی با حداقل مبلغ مشخص نسبت به نوع ویزا)

مدارک سوء پیشینه

بیمه سلامت

رسید پرداخت هزینه‌های دولتی صدور ویزا

کاریابی در آلمان

یکی از روش‌های پیداکردن کار در آلمان گرفتن ویزای  Jobseekerیا جستجوی کار آلمان است. اما شما میتوانید پیش از سفر به آلمان به صورت مجازی و آنلاین، از طریق وب سایتها و اپلیکیشنهای کاریابی در آلمان شغل مورد نظر خود را جستجو کنید و کار پیدا کنید. اگر شرایط لازم و شایستگی و مهارت شغلی مورد نیاز را داشته باشید، پیدا کردن کار در این کشور برایتان دشوار نخواهد بود. وب‌سایت‌های دولتی از جمله بانک مشاغل، وبسایتهای کاریابی آلمانی، موسسات کاریابی آلمان در ایران و … برای جستجوی کار در آلمان مناسب هستند.

مشاوره مهاجرتی

لیست بهترین سایتهای کاریابی آلمان

https://www.make-it-in-germany.com

https://www.thestepstonegroup.com/en/

https://jobs.heise.de/

https://www.arbeitsagentur.de/jobsuche/

https://www.jobkurier.de/

https://www.jobware.de/

https://jobs.meinestadt.de/

https://www.xing.com/en   (xing یک شبکه اجتماعی است شبیه به لینکدین که در آلمان بسیار پرطرفدار است.)

پلتفرم های آنلاین کاریابی 

 www.monster.de

www.stepstone.de

www.linkedin.com

www.glassdoor.com

www.indeed.de

پلتفرم آنلاین برای کارآموزی و دانشجویان تازه فارغ التحصیل شده 

www.absolventa.de

www.jobteaser.com

کاریابی در استارت آپ‌ها 

www.gruenderszene.de

www.angel.co

www.arbeitnow.com

www.germanystartupjobs.com

www.berlinstartupjobs.com

کاریابی برای برنامه نویس ها 

www.honeypot.io

کاریابی برای گرافیستها 

www.dasauge.de

کاریابی در مشاغل عمومی 

www.goodjobs.eu

www.idealist.org

فرهنگ و قوانین کار در آلمان

آلمان کشوری بسیار قانونمند و منظم است. روزهای کاری در آلمان از دوشنبه تا شنبه و تعداد ساعات کار موظفی 7 تا 8 ساعت در روز است. طبق قانون کار آلمان به طور معمول 24 روز در سال حق مرخصی با حقوق به نیروی کار داده شده است. علاوه بر این مرخصی زایمان، نگهداری فرزند، بیماری و … نیز دارند.

حداقل حقوق در آلمان ساعتی 10.45 یورو و میانگین پایه حقوق ماهانه حدود 4,000 یورو تعیین شده است. نیمی از مبلغ حق بیمه را نیروی کار پرداخت می‌کند. نسبت به مبلغ حقوق و دستمزد تا %45 درآمد در آلمان باید مالیات پرداخت شود. 

اقامت دائم آلمان

مهم‌ترین شرایط برای گرفتن اقامت دائم آلمان این موارد هستند:

داشتن درآمد کافی برای تامین هزینه های زندگی در آلمان بدون استفاده از کمک هزینه های عمومی و دولتی

داشتن محل اقامت مشخص برای زندگی در آلمان

پرداخت مالیات، پرداخت حق بیمه به صندوق بازنشستگی آلمان و داشتن بیمه سلامت 

داشتن مهارت و دانش زبان آلمانی حداقل در سطح B1 (طبق استاندارد CEFR)

قبولی در آزمون زندگی در آلمان (آزمونی دولتی برای سنجش میزان شناخت متقاضی از فرهنگ و قوانین حقوقی و اجتماعی آلمان)

زمان مناسب برای درخواست اقامت دائم آلمان

افراد فریلنسر و آزادکار پس از 5 سال کار و اقامت موقت در آلمان 

مشاغل آزاد پس از 3 سال 

محققان و دانشمندان پس از 4 سال 

کارگران ماهر و نیروی کار متخصص پس از 4 سال 

نیروی کار ماهر دارای مدرک دانشگاهی معتبر پس از 2 سال 

دارندگان بلوکارت پس از 33 ماه(در صورت داشتن مهارت زبان آلمانی حداقل B2 پس از 21 ماه)

عضو یک خانواده با تابعیت آلمانی پس از 3 سال

پناهنده و پناهجو پس از 5 سال (در صورت داشتن مهارت زبان آلمانی و اشتغال به کار پس از 3 سال)

برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر تماس بگیرید.

07136263499